Κριθαρότο με θαλασσινά

Το καλοκαίρι επιλέγουμε συνταγές με φρέσκα φρούτα και λαχανικά της εποχής αλλά και δροσερές απολαύσεις με καλοκαιρινή διάθεση.

Το κριθαρότο θαλασσινων είναι μια συνταγή που αποτελεί την πιο δημοφιλή θαλασσινή εκδοχή κριθαρότου. Και δικαίως, μια και όταν μαγειρευτεί σωστά αποτελεί ένα εξαιρετικό πιάτο.

Είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή ,που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια ,αλλά θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε γεύματα με φίλους!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο Κριθαράκι μέτριο
  • 500 γρ. μύδια
  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες με το κεφάλι τους
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • μαιντανό,φρέσκο βασιλικό
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζανιού λευκό κρασί
  • 500 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τα μύδια για 3 -4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Ανοίγουμε τα μύδια και κρατάμε τη ψίχα.

Σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε άνηθο και μαιντανό. Ρίξτε τα κεφάλια από τις γαρίδες, αλατοπιπερώστε και αφήστε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Σβήστε με το κρασί, ρίξτε τις τριμμένες ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας, τον μαϊντανό και προσθέστε 1 λίτρο νερό.

Αφήστε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση, προσθέστε το κριθαράκι. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε ξεχωριστά τα σώματα από τις γαρίδες με ελαιόλαδο. Αφήστε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά και αλατοπιπερώστε τα.

Ρίξτε τα στο κριθαράκι μαζί με τα μύδια , ανακατέψτε και σερβίρετε με τον φρέσκο βασιλικό.

Καλή σας Απόλαυση!

follow us—-> Instagram και SakRecipes

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα