Κουλουράκια με ξύσμα πορτοκαλιού

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 ° Κελσίου.

2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για 2-3 λεπτά.

3. Στη συνέχεια προσθέτουμε  τη ζάχαρη, τη βανίλια, χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά και προσθέτουμε το αυγό.

4. Μόλις ενοποιηθούν ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και την εσάνς πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και βάζουμε το  αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ.

5. Αφήνουμε το μίξερ να γυρίζει μέχρι να αποκτήσουμε μια αφράτη ζύμη.

6. Με την βοήθεια ενός scoop για παγωτό σχηματίζουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε πάνε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

7. Σε ένα μπολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα ανακατεύουμε και βάζουμε λίγο πάνω από κάθε κουλουράκι και ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά.
Tip: Εάν δεν έχουμε πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής βάζουμε 1 σταγόνα κόκκινη και 2 κίτρινες.

ΥΛΙΚΑ:

125 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 αυγό
1-2 σταγόνες πορτοκαλί  χρώμα ζαχαροπλαστικής
2 κ.γ. εσάνς πορτοκαλιού
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κορν φλάουρ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. ζάχαρη