Κοτόπουλο με μουστάρδα

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και του βάζουμε το καλαμποκέλαιο, γυρίζουμε το τηγάνι σε 2 κύκλους για να πάει το λάδι παντού και με ένα χαρτί κουζίνας απορροφάμε ότι περισσεύει από λάδι.
Βάζουμε τα φιλέτα ένα ένα και μόλις ψηθούν  (αυτόματα θα ξεκολλήσουν) τα γυρίζουμε. Μόλις είναι έτοιμα και από τη δεύτερη μεριά,  τα αποσύρουμε από τη φωτιά και αμέσως τα σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το λεμόνι μέχρι  να λιώσει και προσθέτουμε το ελαιόλαδο το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
Στο τηγάνι τα φιλέτα θα έχουν αφήσει το  ζουμί τους. Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και ζεσταίνουμε το ζουμί. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τη σάλτσα μουστάρδας και μόλις βράσει και την αποσύρουμε από τη φωτιά.  Προσθέτουμε τα φιλετάκια κοτόπουλο μέσα και σκεπάζουμε. Αφήνουμε τα κοτόπουλα για 5-10 λεπτά να μαριναριστούν και σερβίρουμε με λίγη κινόα.
Tip: ψήνουμε τα φιλέτα σε 2 δώσεις, την πρώτη δόση όταν τη βγάλουμε, τη βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο και τα σκεπάζουμε αργότερα θα χρειαστούμε το ζουμί που θα αφήσουν.

ΥΛΙΚΑ:

1 κ.γ καλαμποκέλαιο
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (2 στήθη το κάθε ένα κομμένο στα 3)
6 κ.σ μουστάρδα
Χυμό από 2-3 λεμόνια
6 κ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
2-3 κ.σ ρίγανη

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα