Κοτόπουλο με μπάμιες

1. Βάζουμε τις μπάμιες σε ένα μπολ με νερό και ξύδι για να ξεπαγώσουν.

2. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το φιλέτο κοτόπουλο μαζί με το καλαμποκέλαιο και στη συνέχεια βάζουμε τα κρεμμύδια.

3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 3-4 λεπτά.

4. Ανοίγουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη. Χαμηλώνουμε την φωτιά αφήνοντάς τα να σιγοβράσουν για περίπου μισή ώρα.

5. Σουρώνουμε τις μπάμιες και τις ραντίζουμε με αρκετό ξύδι. Τις ξαναφήνουμε να στραγγίξουν.

6. Μόλις μαλακώσει το κοτόπουλό μας, προσθέτουμε τις μπάμιες, το χυμό από τα λεμόνια και το ξύδι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 15-20 λεπτά.

Tips:
Σερβίρουμε με πιλάφι ή με ρύζι basmati.

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ.φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια
8 κ.σ. καλαμποκέλαιο
2 μεγάλα κρεμμύδια λιωμένα στο multi
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. ρίγανη
750 γρ. – 1 κιλό μπάμιες
χυμό από 2 λεμόνια
4 κ.σ. ξύδι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα