Κατερίνα Διδασκάλου: Δείτε το πανέμορφο νεοκλασικό σπίτι της ηθοποιού κάτω από την Ακρόπολη

Αρχείο InStyle

Εύχομαι να έχεις τόσο ενδιαφέρουσα ζωή, που να μην ασχοληθείς ποτέ με τις ζωές των άλλων. Εκτός αν πρέπει να βοηθήσεις, μόνο τότε να ανακατευτείς. Αυτή τη συμβουλή μού έδωσε η μητέρα μου στα 15» λέει η Κατερίνα Διδασκάλου, ενώ τακτοποιεί ένα μπουκέτο με αγριολούλουδα στο fer forgé τραπέζι της αυλής της. «Την περίμενα ενδιαφέρουσα τη ζωή μου, αλλά όχι τόσο αντισυμβατική». Ντυμένη στα λευκά, απολαμβάνοντας τον ανοιξιάτικο ήλιο, σε παρασύρει καθώς μιλά με την καθαρή φωνή και τον ωραίο λόγο της. Έχω κάνει πράγματα ακραία (όπως να πετάξει με μικρό αεροπλάνο ή να κάνει surfing με καρχαρίες στον Ειρηνικό), που νιώθω γεμάτη, νομίζω πως βγαίνουν στα μάτια μου όταν παίζω» λέει.
katerina didaskalou, spitiΕνώ μιλά, ασχολείται με τον κήπο της, κλαδεύει, περιποιείται τα λουλούδια της. «Μου αρέσει να φυτεύω, μου δίνει μια αίσθηση δημιουργίας» εξηγεί. «Το ότι διάλεξα ένα τέτοιο σπίτι έχει να κάνει με τη σχέση που έχω με τη φύση – είναι γήινο, φτιαγμένο με υλικά φυσικά, τόσο αρμονικά δεμένο με το περιβάλλον» εξηγεί. Την ίδια την τράβηξε η αυλή, η αύρα του, η ησυχία του. «Ακούς μόνο πουλιά έξω» μου λέει. Λουσμένο στο φυσικό φως, λιτό σε διακόσμηση και κλασικό σε στιλ, είναι γήινο, με έπιπλα άνετα και αναπαυτικά.
katerina didaskalou, spiti«Μου αρέσουν τα φωτεινά σπίτια, οι λιτές γραμμές, δεν μπορώ τα μπιχλιμπίδια. Με αγχώνει να βλέπω πολλά πράγματα γύρω μου, θέλω να είναι κρυμμένα». Δύο λευκές πολυθρόνες πλαισιώνουν ένα μαρμάρινο τζάκι. «Έχω μετακομίσει πολλές φορές, αλλά όλα μου τα σπίτια είχαν τζάκι και αυλή» λέει η γνωστή ηθοποιός. «Στη ζωή μου έχω αρχίσει τρεις φορές από την αρχή. Στα 17 μου ήξερα πως αυτή θα είναι η ζωή μου. Θα ζήσω και θα πεθάνω ηθοποιός».

katerina didaskalou, spiti