Είστε κατά του γάμου; Να πέντε καλοί λόγοι για να αλλάξετε γνώμη

Στις μέρες μας πολλοί άνθρωποι παίρνουν το γάμο πολύ ελαφρά και νομίζουν ότι είναι εύκολο να επιβιώσουν σε αυτόν. Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν πως αυτός είναι πολλές φορές ο κύριος λόγος πολλές φορές για την αύξηση βάρους και φυσικά για πάρα πολλά άλλα αρνητικά. Από την άλλη βέβαια, η αλήθεια είναι πως το μυστήριο «καυχιέται» την καλή υγεία, οικονομικά οφέλη καθώς και άλλα πράγματα. Διαβάστε τα παρακάτω:

Αν και αναφέρεται ότι οι παντρεμένοι, άνδρες και οι γυναίκες, ξοδεύουν περισσότερα χρήματα, επίσης κερδίζουν και περισσότερα χρήματα. Οι παντρεμένοι άνθρωποι έχουν ένα μεγάλο κίνητρο στη ζωή με τη μορφή των συζύγων και των παιδιών τους. Και αυτό τους βοηθά να κατορθώνουν μεγαλύτερα επιτεύγματα και κοινωνική αναγνώριση.

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι παντρεμένοι άνδρες και οι γυναίκες είναι λιγότερο εθισμένοι στο αλκοόλ και επίσης υποφέρουν σπάνια από κατάθλιψη ή στρέφονται στο αλκοόλ. Πιστεύουν ότι η ζωή προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ολοκλήρωση και ευτυχία χωρίς την κατανάλωση αλκοόλ.

Άλλο ένα πλεονέκτημα του να είσαι παντρεμένος είναι το γεγονός ότι οι γυναίκες έχουν καλύτερη υγεία. Το καλό σεξ συνεισφέρει σε μια πληρέστερη αίσθηση ευτυχίας και ικανοποίησης που προωθεί την καλύτερη υγεία. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παντρεμένα ζευγάρια απολαμβάνουν καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία από εκείνους που δεν είναι παντρεμένοι.

Ένας ευτυχισμένος γάμος επίσης βοηθάει στην αποφυγή συναισθημάτων μοναξιάς που οι άνθρωποι  μπορεί να βιώσουν πολλές φορές στη ζωή τους. Η ιερότητα του γάμου προσφέρει στους ανθρώπους μια διά βίου συντροφικότητα- κάτι που είναι αρκετά δύσκολο να έχεις στις μέρες μας.

Διαβάστε ακόμη: 

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram