Η βιολόγος Εμμανουέλα Φωτεινού μας δίνει 3 νόστιμους τρόπους για να χάσουμε τα κιλά που πήραμε το Πάσχα

Οι μέρες μετά το Πάσχα για πολύ κόσμο σηματοδοτούν την έναρξη της «δίαιτας» για το καλοκαίρι, δεδομένου ότι έχουμε και κάποια παραπανίσια κιλά από το πασχαλινό τραπέζι. Για αυτό αν δεν έχετε προετοιμαστεί ακόμα ψυχολογικά, εδώ θα βρείτε τρεις τρόπους που θα σας παροτρύνουν να το κάνετε.

1.Ολα τα νόστιμα φρούτα ξεκινούν να κάνουν την εμφάνιση τους. Αν οι φράουλες που κυκλοφορούν ήδη δεν σου θυμίζουν ακόμα καλοκαίρι βγαίνουν σε λίγο τα βερίκοκα, τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια, τα κεράσια. Αρα μπορείς εύκολα να αντικαταστήσεις δυο σνακ της ημέρας με ένα πολύ νόστιμο και ζουμερό φρούτο!

2.Εκτός από τα φρούτα μεγάλη ποικιλία θα βρείτε στα λαχανικά. Ακόμα και τα χειμωνιάτικα λαχανικά την ‘Ανοιξη αποκτούν άλλη γεύση! Όπως και να το κάνουμε η ντομάτα τώρα είναι πιο λιμπιστική. Άρα ένα ωραίο ψητό ψάρι ή κρέας ή ακόμα ένα πιάτο με όσπρια αλλάζει εντελώς γεύση όταν συνοδευτεί με μια ωραία, πλούσια, δροσερή σαλάτα!

3.Τον χειμώνα, και κακά τα ψέματα φέτος είχαμε μεγάλο χειμώνα, δεν μας κάνει κέφι να καταναλώσουμε ένα κρύο σνακ (γιαούρτι, γάλα, smoothie). Τώρα που ανοίγει ο καιρός, μας είναι πιο ευχάριστο να ξεκινήσουμε τη μέρα μας τρώγοντας ένα γιαούρτι με φρούτο, γάλα με βρώμη ή ένα smoothie με κεφίρ, γάλα ή γιαούρτι με φρούτα και λαχανικά.

Ακόμη κι αν η αντίστροφη μέτρηση για την εμφάνιση στην παραλία δεν σας απασχολεί, αυτοί οι τρεις απλοί  «νόστιμοι» λόγοι θα φτιάξουν την διατροφή σας και θα σας απαλλάξουν από τα κιλά του Πάσχα.

Εμμανουέλα Φωτεινού

Βιολόγος MSc, Κλινική Βιοχημικός

Πρότυπο κέντρο ευεξίας, Σπύρου Μερκούρη 56, (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)

Τηλ. 210 7251933 – 6981395214