Hummus

1. Βράζουμε και ξαφρίζουμε τα ρεβίθια μας.

2. Μόλις κρυώσουν, τα λιώνουμε στο μίξερ και προσθέτουμε το ταχίνι και το νερό.

3. Τα ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο και το λάδι. Το dip μας είναι έτοιμο.

Το tip της συνταγής: Σερβίρουμε με αραβικές πιτούλες, μαλακές ή τραγανισμένες στο φούρνο.

ΥΛΙΚΑ:

2 μεγάλα φλιτζ. ρεβίθια (τα μουσκεύουμε σε αλμυρό νερό για 12 ώρες)
1/2 φλιτζ. ταχίνι
1/4 νερό ή ζωμό ρεβιθιού
1 φλυτζ. χυμό λεμόνι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι