Γιατί η χαμηλή σε υδατάνθρακες δίαιτα είναι και επισήμως η καλύτερη δίαιτα;

Μέχρι να καταλήξουμε σε μία δίαιτα (θεωρώντας πως είναι η καλύτερη και πιο υγιεινή) ή έναν τρόπο διατροφής, πάντα έρχεται μία νέα έρευνα να μας ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε. Έτσι και αυτή τη φορά οι ειδικοί ήρθαν να μας πουν ότι όντως η χαμηλή σε υδατάνθρακες δίαιτα είναι πολύ αποτελεσματική και βοηθάει στο χάσιμο βάρους.

Η έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας χώρισε 150 άντρες και γυναίκες σε δύο γκρουπ – το ένα γκρουπ έτρωγε περιορισμένες ποσότητες υδατανθράκων και το άλλο γκρουπ περιορισμένες ποσότητες λιπαρών και βρέθηκε ότι εκείνοι που έτρωγαν λίγους υδατάνθρακες και πολλά λιπαρά για ένα χρόνο έχασαν περίπου 4 κιλά περισσότερα από εκείνους που έτρωγαν λίγα λιπαρά και πολλούς υδατάνθρακες. Ξεθάψτε, λοιπόν, την δίαιτα Άτκινς από τα συρτάρια σας και ξαναρίξτε της μία ματιά.

Γιατί, όμως, να εμπιστευτούμε τη συγκεκριμένη έρευνα όταν το μόνο που ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες ήταν να περιορίσουν ή να αυξήσουν τους υδατάνθρακες από τη διατροφή τους. Δεν ελεγχόταν ούτε οι ποσότητες που έτρωγαν καθημερινά αλλά ούτε και το αν γυμνάζονταν ή όχι.

Με λίγα λόγια καταλήγουμε στα ίδια. Στην τελική το σημαντικότερο είναι να τρώτε με μέτρο και να επιλέγετε ένα υγιές lifestyle αντί να το παρακάνετε τρώγοντας μόνο υδατάνθρακες ή μόνο λιπαρά. Έτσι θα μπορέσετε να διατηρήσετε τα κιλά σας ή και να χάσετε βάρος αν αυτό είναι που επιθυμείτε.

Διαβάστε ακόμα:

Τα 5 λάθη που κάνετε και απομακρύνετε τον σύντροφό σας

Kim Kardashian: Αυτά είναι τα εσώρουχα που φόρεσε την πρώτη νύχτα του γάμου της

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram