Συνεχίζοντας τις επιτυχημένες βραδιές γαστρονομίας που ξεκίνησε ο όμιλος Πανά φέτος το καλοκαίρι στο Island, τo Athénée θα υποδέχεται μια φορά το μήνα Έλληνες και διεθνείς chef που θα ετοιμάζουν ένα ξεχωριστό μενού.
Ο τέταρτος καλεσμένος chef που υποδέχεται το “Gastronomy Tuesdays” είναι ο Θοδωρής Παπανικολάου την Τρίτη 21 Ιανουαρίου.
Από τους πιο ταλαντούχους της γενιάς του, ο Θοδωρής Παπανικολάου είναι ένας σεφ με πολύ ηχηρή μαγειρική άποψη και γαστρονομικό αποτύπωμα. Μαγειρικά ανδρώθηκε στην Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα στο εστιατόριο Ora d’ Aria της Τοσκάνης, οπού και αποκόμισε σημαντικές παραστάσεις.
Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τα αθηναϊκά εστιατόρια Parla και Sense όπου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, επέστρεψε στην αγαπημένη του ”Σελήνη” της Σαντορίνης, στο εστιατόριο όπου κέρδισε σημαντικά βραβεία και διακρίσεις.
Η μαγειρική του φημίζεται για τον ιδιαίτερο της χαρακτήρα, την δημιουργικότητα και τη φινέτσα της. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια βαθιά νόστιμη αλλά ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη κουζίνα, η οποία πατάει με απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στην χαραγμένη μνήμη και στο σύγχρονο μαγειρικό γίγνεσθαι, αποκαλύπτοντας έτσι το αυθεντικό του ταλέντο.
Chef Θοδωρής Παπανικολάου – Τρίτη 21 Ιανουαρίου – Ώρα 21.00
ΜΕΝU
AMUSE BOUCHE
Marshmallow φάβας με καραμελωμένο κρεμμύδι
ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ
Αυγοτάραχο με βούτυρο Ελληνικού καφέ, pan brioche
ΣΚΟΥΜΠΡΙ
Ημίπαστο σκουμπρί, ζωμός φασολάδας, εικονικά φασόλια από ταραμοσαλάτα, λάδι από σέλινο
ΚΑΚΑΒΙΑ
Σφυρίδα ποσέ, λαχανικά, πουρές κολοκυθάκι, κρέμα κακαβιάς με αχινό
AΡΝΙ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ
Αρνάκι 12 ωρες στο φούρνο, αγκινάρες baby, καρότα baby
αρνίσια γλυκάδια μαγειρεμένα σε μπύρα, ζαμπαγιόν με λουίζα
ΚΙΟΝΕΣ
Cremeux σοκολάτας, sponge cake καρυδόπιτα, sorbet μανταρίνι
Athénée, Boυκουρεστίου 9, Αθήνα
Κρατήσεις: 210 3251430