Φιλέτο βακαλάου με λαχανικά και ρύζι papillote

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200° κελσίου.

2. Τοποθετούμε  το φύλλο λαδόκολλας πάνω  σε μια στεγνή και καθαρή επιφάνεια και ακριβώς στη μέση  βάζουμε ένα φλιτζάνι ρύζι. Από πάνω θα βάλουμε μια φέτα βακαλάου, λίγο αλάτι, το λάδι καρύδας, το γάλα καρύδας, λίγο τσίλι, το ξύσμα και το χυμό απο το λάιμ, τα λαχανικά (κατεψυγμένα) και κλείνουμε τη λαδόκολλα.

3. Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά. Μόλις ψηθεί τοποθετούμε τη λαδόκολλα προσεκτικά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας πάνω σε ένα πιάτο, ανοίγουμε ελαφρώς (τη λαδόκολλα) από τό πάνω μέρος να φύγει ο ατμός, και βάζουμε τη mango & chilli dipping sauce και σερβίρουμε.

Tip: Η δόση αυτή είναι ατομική, για δεύτερο άτομο επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με δεύτερη λαδόκολλα και ψήνουμε ταυτόχρονα. Εάν ψήσουμε πάνω από 2 μερίδες ίσως χρειαστεί να αυξήσουμε το χρόνο ψησίματος 10-15′.

Tip: Για να κλείσουμε τη λαδόκολλα θα ενώσουμε τα μακρόστενα κομμάτια και θα τα διπλώσουμε μια φορά, θα διπλώσουμε τις δυο άκρες δυο φορές προς τα μέσα και αμέσως μετά προς τα κάτω για να τα σφηνώσουμε κάτω απο τό βάρος και να μην ανοίξει η λαδόκολλα στη διάρκεια του ψησίματος.

Επισκεφτείτε το site των Marks & Spencer εδώ.

ΥΛΙΚΑ:

1 φλιτζ. ρύζι basmati M&S (βρασμένο)
1 φιλέτο βακαλάου (Icelandic cod fillets M&S)
Αλάτι
1κγ. λάδι καρύδας (coconut oil M&S)
1/4 φλιτζ. coconut cream M&S
1/4 κ.γ. τσίλι (powder M&S)
1 λάιμ ξύσμα και χυμό 
1 φλιτζ. British medley vegetables M&S
1-2 κ.σ. mango&chilli dipping sauce M&S
1 φύλλο λαδόκολλα 50×38 c.m.