Επτά τρόποι να νιώσετε καλύτερα με το σώμα σας

Θέλετε να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση αλλά όλα τα βιβλία αυτοβοήθειας που έχετε διαβάσει τον τελευταίο καιρό δε φαίνεται να βοηθούν; Διαβάστε παρακάτω όλα όσα μπορούν να σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα με το σώμα σας..

1. Διαβάστε περιοδικά

Μπορεί να λένε πως τα περιοδικό μόδας δημιουργούν μία λάθος αντίληψη της πραγματικότητας, έρευνες του Πανεπιστημίου του Ohio, όμως, έδειξε το ακριβώς αντίθετο. Στη συγκεκριμένη έρευνα έβαλαν γυναίκες να διαβάζουν περιοδικά για πέντε μέρες συνεχόμενα. Αμέσως μετά διαπιστώθηκε ότι βαθμολογούσαν τα σώματά τους με υψηλότερη βαθμολογία από ότι πριν ξεκινήσει το πείραμα.

2. Σταματήστε να πιστεύετε στο τέλειο σώμα

Καθηγητής του Πανεπιστημίου της North Carolina κοίταξε φωτογραφίες 6300 γυναικών. Μπορείτε να μαντέψετε πόσες από αυτές είχαν τέλειο σώμα κλεψύδρας; Το 8%. Το συμπέρασμα είναι πως δεν είστε οι μόνες που δεν έχετε αναλογίες Barbie.

3. Ψωνίζετε όταν η προσοχή σας είναι αλλού

Ερευνητές από το Άμστερνταμ βρήκαν ότι όσο οι άνθρωποι είναι συγκεντρωμένοι στο να παίρνουν συγκεκριμένες αποφάσεις τόσο λιγότερο χαρούμενοι είναι με την τελική τους απόφαση. Έτσι, αντί να δοκιμάζετε ό,τι βλέπετε μπροστά σας σε ένα κατάστημα ρούχων, καλύτερα να ψωνίζετε online κατά τη διάρκεια ενός meeting στη δουλειά σας.

4. Δώστε έμφαση σε αυτά που αγαπάτε πάνω σας

Το να νιώθετε καλύτερα με το σώμα σας μπορεί να σας κάνει να τρώτε λιγότερο ή τουλάχιστον έτσι έχει δείξει πορτογαλική έρευνα σε 239 υπέρβαρες γυναίκες. Αντί, λοιπόν, να κοιτάτε όλα όσα δε σας αρέσουν πάνω σας (οι μηροί, η κοιλιά, το στήθος σας) επικεντρωθείτε σε εκείνα τα σημεία που σας αρέσουν (η πλάτη, τα μαλλιά, η επιδερμίδα σας). Το σίγουρο είναι ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να αποκτήσετε και το σώμα που επιθυμείτε καθώς δε θα έχετε αρνητικές σκέψεις για αυτό.

5. Αποκτήστε έναν γκέι κολλητό

Έρευνα σε 154 straight γυναίκες που είχαν τουλάχιστον έναν γκέι φίλο έδειξε ότι είχαν πιο θετικά συναισθήματα σχετικά με την σεξουαλική έλξη από ότι εκείνες που δεν είχαν έναν τέτοιο φίλο. Δεν είναι άκυρο, λοιπόν, αυτό λέγεται.. ότι οι γκέι είναι οι καλύτεροι φίλοι. Προφανώς ισχύει και μάλιστα μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με το σώμα σας.

6. Φορέστε κάτι όμορφο

71% των γυναικών πιστεύουν πως τα φωτεινά ρούχα μπορούν να βελτιώσουν την ψυχολογία. Φορέστε, λοιπόν, κάτι πιο χαρούμενο σε όμορφα και φωτεινά χρώματα και δείτε τη διάθεσή σας να φτιάχνει.

7. Ακούτε μουσική

Έρευνα του 2013 έδειξε ότι η μουσική μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση πράγμα που είναι ότι χρειάζεστε όταν δε νιώθετε καλά με το σώμα σας. Φτιάξτε μία playlist που αγαπάτε και ακούτε μερικά τραγούδια όταν αισθάνεστε ότι σας έχει πάρει από κάτω.

Διαβάστε ακόμα:

Henry Cavill: Η δίαιτα ενός σούπερ ήρωα

Φτιάξτε κι εσείς mini cheesecake φράουλα, χωρίς ψήσιμο!

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad