Έξι στους δέκα ασκούμενους δηλώνουν έτοιμοι να επιστρέψουν στα γυμναστήρια

Τα γυμναστήρια είναι από τους τελευταίους κλάδους της ελληνικής οικονομίας που αναμένεται να ανοίξουν, με τους επιχειρηματίες του χώρου να χτυπούν καμπανάκι και να προειδοποιούν πως η επόμενη μέρα θα φέρει μαζί της αρκετά λουκέτα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά τους μήνες (Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος), παραδοσιακά τα γυμναστήρια πραγματοποιούν το 40% του ετήσιου τζίρου τους, αντιλαμβάνεται κανείς και το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής για τις 2.500 επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες απασχολούν περί τους 42.000 εργαζόμενους και αναγκάστηκαν να κατεβάσουν ρολά, λόγω lockdown.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή εξετάζονται διάφορα σενάρια στο τραπέζι, ως προς το ενδεχόμενο τα γυμναστήρια να ανοίξουν πριν από τις 29 Ιουνίου, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε η ημερομηνία ανοίγματος να είναι διαφορετική για τα μεγάλα γυμναστήρια και τα personal studios που δηλώνουν ότι έπρεπε να έχουν ήδη ανοίξει. Από την πλευρά του ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ανακοινώσει οδηγίες και μέτρα που πρέπει να τηρούνται στα γυμναστήρια για την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των αθλούμενων, οδηγίες οι οποίες όμως ενδέχεται να τροποποιηθούν στην πορεία.

Το άνοιγμα των γυμναστηρίων μέσα στο καλοκαίρι θα αποτελέσει σίγουρα ένα «crash test» για τον κλάδο, ο οποίος περιμένει με αγωνία να δει ποια θα είναι στην πράξη η αντίδραση του κοινού. Θα συνεχίσει τη γυμναστική στο σπίτι και σε εξωτερικούς χώρους ή θα σπεύσει στους επαγγελματίες για τη σωστή και αποτελεσματική εκγύμνασή του;

Η 3d Leisure εκπόνησε έρευνα με θέμα: «Η επίδραση της καραντίνας στις συνήθειες των καταναλωτών υπηρεσιών Fitness» για λογαριασμό της εταιρείας Martrix Fitness λαμβάνοντας υπόψη ένα δείγμα 988 συμμετεχόντων, εκ των οποίων 44% άνδρες και 56% γυναίκες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com