#Ex’s Ghost-7 λόγοι που εξηγούν γιατί βλέπετε όνειρα με τον πρώην σας

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όταν χωρίζουμε είτε στην αρχή του χωρισμού μας,είτε όταν θα έχουμε προχωρήσει παρακάτω θα υπάρχουν στιγμές που άλλοτε θα σκεφτόμαστε τον πρώην μας και άλλοτε θα τον ονειρευόμαστε.

Όταν συμβαίνει αυτό νιώθουμε τύψεις και ενοχές ειδικά όταν έχουμε μια νέα σχέση καθώς τα όνειρα κάποιες φορές μπορεί να είναι και σεξουαλικής φύσεως.

Δεν είσαι όμως η μόνη που ονειρεύεται τον πρώην της,πολλές το έχουμε πάθει αυτό και ο λόγος που συμβαίνει είναι διότι βαθιά μέσα μας έχουμε μια μικρή ελπίδα ότι θα υπάρξει επανασύνδεση ανάμεσα σε εμάς και σε εκείνον.

Όμως το ότι κάνεις τέτοια όνειρα δεν σημαίνει ότι είσαι δυστυχισμένη με τη νέα σου σχέση, απλά ακόμα οι πληγές σου είναι νωπές και δεν έχεις ξεπεράσει τελείως το παρελθόν σου.

Για ποιους λόγους όμως ονειρευόμαστε τον πρώην μας;

  1. Θυμάσαι την απώλεια της σχέσης:Όταν χωρίζουμε πάντα πρέπει να δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας ώστε να θρηνήσει αυτή την απώλεια, επειδή το μυαλό μας τις πρωινές ώρες δουλεύει πολύ, είναι λογικό το βράδυ που ηρεμείς να ονειρεύεσαι τον πρώην σου επειδή σου λείπει και επειδή θρηνείς για τον χωρισμό σας.
  2. Προσπαθείς να επουλώσεις πολλά τραύματα:Πολλές φορές το ασυνείδητό μας προσπαθεί να ασχοληθεί με πολλά προβλήματα που τα έχουμε άλυτα όπως για παράδειγμα κάποιο παιδικό τραύμα που μας ακολουθεί όλη μας τη ζωή και ίσως κάνει κακό και στη σχέση μας στη πορεία. Για παράδειγμα αν προδοόθηκες από κάποια σχέση τότε φοβάσαι ότι και στην επόμενη σχέση θα συμβούν τα ίδια, έχεις δηλαδή με λίγα λόγια έλλειψη εμπιστοσύνης και για αυτό συνεχώς σκέφτεσαι το ότι εκείνος σας πλήγωσε.
  3. Ό,τι διδάχτηκες από την παλιά σου σχέση καλό είναι να το εφαρμόζεις στη νέα σχέση:Ίσως τα όνειρα που βλέπεις με τον πρώην σου να σε στεναχωρούν,όμως τα μηνύματα που λαμβάνεις είναι πολλά. Προσπάθησε από τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν να μάθεις και να μην κάνεις τα ίδια λάθη και στη νέα σου σχέση.
  4. Ο πρώην αντιπροσωπεύει κάτι σημαντικό:Στα όνειρα οι άνθρωποι,τα πράγματα,οι τόποι έχουν συχνά συμβολικό χαρακτήρα.Ο πρώην σου ίσως να συμβολίζει μια εποχή στη ζωή σου ή κάτι άλλο σημαντικό. Μια καλή ερώτηση για να αναρωτηθείς είναι : «Ποια συναισθήματα ή αναμνήσεις έχεις με αυτόν τον άνθρωπο ώστε να μπορέσεις να αναλύσεις αυτό το όνειρο ;» Αυτό ίσως σου δώσει απάντηση στο ερώτημά σου και έτσι να μπορέσεις να καταλάβεις τη σημασία του ονείρου.
  5. Χρειάζεται να βάλεις ένα τέλος:Ίσως να ονειρεύεσαι τον πρώην σου επειδή δεν χωρίσατε και με τον καλύτερο τρόπο και θα ήθελες τα πράγματα να είχαν πάρει άλλη τροπή.Πρέπει όμως να καταλάβεις πως όπως και να έχετε χωρίσει πρέπει να δώσεις ένα τέλος, να το ξεχάσεις και να προχωρήσεις τη ζωή σου.
  6. Έχεις ανεκπλήρωτες ανάγκες μέσα στη νέα σου σχέση:Ακόμα και αν είσαι ευχαριστημένη από τη νέα σου σχέση είναι λογικό να θέλεις κάποια πράγματα να ήταν διαφορετικά. Ίσως αυτά που σου παρείχε ο πρώην σου -είτε συναισθηματικά,είτε σεξουαλικά- να μη στα ικανοποιεί ο νυν στον ίδιο βαθμό. Άρα και το όνειρο με τον πρώην στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ανάγκη σου να εκπληρώσεις κάποιες επιθυμίες. Φυσικά δεν χρειάζεται να μοιραστείς το συγκεκριμένο όνειρο ούτε με τον πρώην,ούτε με τον νυν.
  7. Το υπεραναλύεις:Συνήθως εμείς οι γυναίκες όταν χωρίζουμε έχουμε μια τάση να εξιδανικεύουμε τον πρώην ή να υπεραναλύουμε τα πάντα. Πολλές φορές έχουμε στο μυαλό μας την επιστροφή στον πρώην μόνο και μόνο επειδή είμαστε εξοικειωμένες μαζί του.Πάρε τον χρόνο σου δες τα λάθη σου και μην τα επαναλάβεις και προσπάθησε βήμα- βήμα να καταλάβεις γιατί χωρίσατε.

Πώς μπορείς να αποκωδικοποιήσεις τα όνειρά σου με τον πρώην σου;

To ασυνείδητο έχει την τάση να κωδικοποιεί τα όνειρά μας που μπορούν να μας παρέχουν αρκετές χρήσιμες πληροφορίες ώστε να μας βοηθήσουν να τα επεξεργαστούμε. Κάθε φορά λοιπόν που έχεις ένα όνειρο με τον πρώην σου κάνε μερικές ερωτήσεις στον εαυτό σου και θα σου έρθουν οι απαντήσεις:

  • Τι νιώθεις στο όνειρο;
  • Είναι ένα γνώριμο συναίσθημα ή μια νέα αίσθηση; Εάν είνα παλιά, πότε θυμάσαι ότι την ένιωσες για πρώτη φορά;
  • Τι σημαίνει για εσένα αυτό το πρόσωπο από το παρελθόν σου;

Τα όνειρά μας είναι ένα μονοπάτι για το ασυνείδητο μυαλό μας. Κάποιες φορές τους δίνουμε σημασία, άλλες πάλι φορές όχι. Το να ονειρεύεσαι τον πρώην σου ακόμα ίσως είναι ακόμα στη λίστα με τα θέλω σου, για αυτό πριν κάνεις το επόμενο βήμα σκέψου σοβαρά τι θέλεις από εκείνον.

Τίνα Α.Μιχαηλίδου

Relationship Blogger

https://www.tinamichaelidou.gr

Δημιουργός: Τίνα Α. Μιχαηλίδου

Relationship Blogger