Αισθάνεστε διαρκώς αγχωμένοι; Διαβάστε κάτι που σας ενδιαφέρει

Συνηθίζουμε να αναρωτιόμαστε για το αν μπορεί να αλλάξει ένας άνθρωπος. Τα ελαττώματά του. Την συμπεριφορά του. Λάθος! Δεν ξέρουμε και δεν θα πρέπει να μας νοιάζει το αν μπορεί να αλλάξει ένας άνθρωπος. Θα πρέπει να μας νοιάζει το αν μπορούμε να αλλάξουμε εμείς τον ίδιο μας τον εαυτό. Τις δικές μας συνήθειες. Όπως την κακιά συνήθεια του στρες. Που αλλάζει. Και που μπορεί να μετατραπεί με τα κατάλληλα βήματα σε επιτυχία.

1. Αποδεχτείτε όλα όσα δεν αλλάζουν

Ό, τι έχει συμβεί στη ζωή σας μέχρι αυτό το λεπτό δεν αλλάζει. Έχει γίνει. Η μεγαλύτερη σπατάλη ενέργειας είναι να κοιτάζετε πίσω σε χαμένες ευκαιρίες και να θρηνείτε γεγονότα του παρελθόντος. Το να φέρνετε συνεχώς το παρελθόν στην επιφάνεια ή το να θέλετε να εκδικηθείτε όποιον σας πλήγωσε, μόνο κακό στον εαυτό σας κάνει. Σκεφτείτε ότι η μόνη αποδεκτή μορφή εκδίκησης είναι η επιτυχία. Συγχωρείστε όποιον σας έβλαψε και κοιτάξτε μπροστά. Η απάντησή σας σε εκείνους θα έρθει μέσω της οδού της ευτυχίας σας.

Tip: Γράψτε σε ένα φύλλο χαρτί τα πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν και σας πλήγωσαν. Στη συνέχεια τσαλακώστε το χαρτί και πετάξτε το. Αλήθεια! Μαζί με το χαρτί, πετάτε και την κακοτυχία του παρελθόντος.

2. Αλλάξτε όλα όσα αλλάζουν

Για παράδειγμα, αλλάξτε την αντίδρασή σας σε ό, τι λένε ή κάνουν οι άλλοι. Ελέγξετε τις σκέψεις και τις αντιδράσεις σας. Όλα στο μυαλό σας είναι. Έχετε τη δύναμη να το κάνετε.  Μην αφήνετε την παρόρμηση να κυριεύει τη ζωή σας. Στις επαγγελματικές ή στις φιλικές σας σχέσεις πολλές φορές είναι απαραίτητο να κάνετε υπομονή προκειμένου να μην χάσετε το δίκιο σας. Να θυμάστε πάντα πως η υπομονή ανταμοίβει και το δίκαιο βγαίνει πάντα στην επιφάνεια. Αν από την άλλη νιώθετε πως έχετε κάνει υπερβολική υπομονή, δίχως αποτέλεσμα, βρείτε την κατάλληλη στιγμή να μιλήσετε με ήρεμο τρόπο για όλα όσα σας ενοχλούν. Επίσης, δώστε τέλος σε καταστάσεις -όπως μία ερωτική σχέση- που δεν οδηγεί πουθενά.

Tip: Γράψτε σε ένα φύλλο χαρτί τους (ρεαλιστικούς) στόχους σας και όλα όσα θέλετε να αλλάξετε στη ζωή σας και στην αρχή κάθε μήνα να τους κοιτάτε. Θυμηθείτε πως ο μόνος άνθρωπος που θα σας εμποδίσει να μην αλλάξετε αυτά που αλλάζουν είναι ο ίδιος σας ο εαυτός.

Αποφύγετε όλα όσα ξέρετε πως σας δημιουργούν στρες

Ξεκινήστε από σήμερα και δείτε το σαν παιχνίδι. Για παράδειγμα, αν το αυτοκίνητο και η υπερβολική κίνηση στους δρόμους σας δημιουργούν στρες, βγάλτε από την αποθήκη το ποδήλατό σας και μετακινηθείτε με αυτό. Αν η παρέα σας το Σάββατο το βράδυ θέλει να πάει σε κάποιο μαγαζί που εσείς δεν επιθυμείτε, μην πάτε. Βγάλτε έξω τον αγαπημένο τετράποδο φίλο σας ή δείτε ταινίες. Δεν χρειάζεται πάντα να υπομένετε καταστάσεις προκειμένου να γίνετε αρεστός. Δεν είναι ντροπή, ούτε να μετακινείστε με ποδήλατο αν είστε άνω των 30 και δουλεύετε στην καλύτερη εταιρία, ούτε το να αρνηθείτε να πάτε κάπου απλά για να πάτε. Ίσα ίσα, δείχνει στιλ και προσωπικότητα να λέτε όχι. Παραμείνετε ήρεμος αποφεύγοντας δρόμους, πρόσωπα και καταστάσεις που σας αγχώνουν.

Tip: Αλήθεια, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα αλλάξετε, ξεκινώντας από τώρα;

Διαβάστε ακόμη:

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram