Επέστρεψε σε γαλλικά χέρια το κλεμμένο έργο του Banksy για το Μπατακλάν

Instagram @banksy

Στην Γαλλία, εκεί απ’ όπου εκλάπη δηλαδή, επεστράφη το έργο του Banksy το οποίο είχε δημιουργηθεί το 2018 για να τιμήσει τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε 2015, στο θέατρο Μπατακλάν του Παρισιού.

Το ζωγραφικό έργο του διάσημου, αλλά άγνωστης ταυτότητας Βρετανού street artist, το οποίο αναπαριστά μια θλιμμένη γυναίκα, είχε κλαπεί τον Ιανουάριο του 2019, από την πόρτα της εξόδου κινδύνου του θεάτρου Μπατακλαν, όπου είχε τοποθετηθεί για να θυμίζει τη νύχτα που οπλισμένοι άντρες άνοιξαν πυρ σε συναυλία.

Η πόρτα με το έργο βρέθηκε πριν ένα μήνα από την ιταλική αστυνομία σε μια αγροικία στην Ιταλία, στην περιφέρεια Αμπρούτσο. Οι δράστες της κλοπής χρησιμοποίησαν φορτηγάκι, στο οποίο τοποθέτησαν ολόκληρη την πόρτα αφού την αφαίρεσαν, είχε δηλώσει τότε πηγή προσκείμενη στη γαλλική αστυνομία μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το έργο παραδόθηκε στο Γάλλο πρέσβη στη Ρώμη χτες, ανήμερα της Ημέρας της Βαστίλης που αποτελεί εθνική εορτή για τη Γαλλία.

«Είναι πολύ συγκινητικό να παίρνω πίσω αυτήν την πόρτα, που αποτελεί μάρτυρα της σφαγής που κόστισε τη ζωή 90 ανθρώπων, στην εθνική μας επέτειο», είπε ο Γάλλος πρέσβης και συμπλήρωσε: «Πολλοί άνθρωποι από το κοινό γλίτωσαν βγαίνοντας από αυτήν την έξοδο κινδύνου. Έχει ζήσει, ακούσει και δει όλη τη σφαγή».

Δείτε τις φωτογραφίες ΕΔΩ