«Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές» στο Εθνικό Θέατρο από το Σεπτέμβριο 2014

Παρόλο που πολλές από τις περσινές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου θα επαναληφθούν και το χειμώνα του 2014-2015, έρχονται και μερικές καινούργιες που αναμένεται να κλέψουν την παράσταση και να κερδίσουν τους επισκέπτες.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και ένα έργο του Ρόμπερτ Μπολτ με τίτλο  «Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές» το οποίο θα ανέβει στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Πρόκειται για ένα έργο της δεκαετίας του 1960 που έγινε ταινία και σάρωσε τα Oscar.

Το έργο αναφέρεται σε ένα ιστορικό πρόσωπο της Αγγλίας του 16ου αιώνα, τον σερ Τόμας Μορ. Ο Μορ αρνήθηκε να παρευρεθεί στη στέψη του βασιλιά Ερρίκου του Ε’ ως αρχηγού της Εκκλησίας μιας και δε συμφωνούσε με τον χωρισμό του από την Αικατερίνη της Αραγωνίας (δεν μπορούσε να του δώσει διάδοχο) και τον γάμο του με την Άννα Μπολέιν. Αρνούμενος να παρευρεθεί στη στέψη της νέας βασίλισσας, ο Μορ προκάλεσε την οργή του βασιλιά, την παραπομπή του σε δίκη και την καταδίκη του σε θάνατο με αποκεφαλισμό.

Η παράσταση αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο Σεπτέμβριο του 2014.

Παίζουν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Γιώργος Μοσχίδης, Δημήτρης Πιατάς, Μάνος Βακούσης, Ανέζα Παπαδοπούλου, Στεφανία Γουλιώτη, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Κώστας Γαλανάκης, Μαίρη Σαουσοπούλου κ.α.

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Σκηνικά: Αντώνης Δαγκλίδης

Κοστούμια: Κλαίρ  Μπρέισγουελ

Φωτισμοί:  Σάκης Μπιρμπίλης

Κίνηση: Αγγελική Στελλάτου

Διαβάστε ακόμα:

Work S.O.S: Πως να καταπολεμήσω το στρες της δουλειάς

Fall in love: 10 πράγματα που καταλαβαίνουν απόλυτα όσοι αγαπούν το φθινόπωρο

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram