Ένα ξενοδοχείο στο Λονδίνο επαναπροσδιορίζει την έννοια της αισθητικής

O Ian Schrager, συν-δημιουργός του θρυλικού club Studio 54 της Nέας Υόρκης και ο άνθρωπος που καθιέρωσε την έννοια boutique hotel, συνεργάζεται με τον ξενοδοχειακό κολοσσό Marriott International και το αποτέλεσμα είναι μια σειρά μοναδικών ξενοδοχείων με το όνομα EDITION.

Το δεύτερο παιδί της ιδιαίτερης αυτής σύμπραξης (το πρώτο βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη) στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο στη Fitzrovia του κεντρικού Λονδίνου, που σε συνδυασμό με το απλό και εξεζητημένο design επαναπροσδιορίζει την έννοια της φιλοξενίας. Με 173 δωμάτια, εστιατόριο, δύο μπαρ, χώρο εκδηλώσεων, meeting rooms και ένα ιδιαίτερα ελκυστικό lobby, το London Edition επιχειρεί να συνδυάσει τα πάντα κάτω από μια κοινή στέγη. Άλλωστε και αυτός είναι ο σκοπός του Schrager, που έπειτα από πολλά ξενοδοχεία και night clubs -ιδιαίτερα στη Νέα Υόρκη- γνωρίζει καλύτερα από όλους την τέχνη του φιλοξενείν και την εφαρμόζει για πρώτη φορά στο Λονδίνο. Το αποτέλεσμα εκπλήσσει, και μεταξύ άλλων αποτελεί ένα από τα hotspot της London Fashion Week.

london edition rooms

Σε όλα τα EDITION την αρχιτεκτονική και διακόσμηση επιμελούνται αρχιτέκτονες, διακοσμητές και καλλιτέχνες που επιλέγει να συνεργαστεί ο Ian. Η Marriott αναλαμβάνει την λειτουργία των ξενοδοχείων, εκτός από το κομμάτι του marketing, τα εστιατόρια και τα μπαρ, όπου πάλι βρίσκονται υπό την επίβλεψη του Ian. Στόχος των EDITION είναι να προσφέρουν μια απαράμιλλη αίσθηση φιλοξενίας, άνεσης και cozyness, αλλά και να παρέχουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία που δεν εξαντλείται στα όρια που θέτουν τα παραδοσιακά ξενοδοχεία. Η πολυτέλεια με το αυθεντικό νόημα της λέξης και η υψηλή αισθητική είναι έννοιες που περνάνε αβίαστα στους φιλοξενούμενους, ενώ σίγουρα δεν αποτελούν αυτοσκοπό.

THE LONDON EDITION
10 Berners Street London
W1T 3NP, United Kingdom
τηλ. 020 7781 0000
edition-hotels.marriott.com/london/

london edition 3

london edition 2

london edition 1

punch-room-gallery (1)