Ελληνική Κουζίνα: Όπλο για την προσέλκυση τουρισμού

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε  το HORECA GASTRONOMY FORUM by CHEF’S CLUB OF GREECE, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών της HORECA .

Με θεματολογία «Η νέα ελληνική κουζίνα, μοχλός ανάπτυξης του Ελληνικού τουρισμού», έλαβε χώρα φέτος το HORECA GASTRONOMY FORUM by CHEF’S CLUB OF GREECE και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έκθεσης τροφίμων και ποτών που διοργάνωσε η HORECA από τις 9 έως τις 12 Φλεβάρη, η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος είχε να επιδείξει ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε τις μαγειρικές τους ικανότητες, παρουσιάσεις τεχνικών, αλλά και ομιλίες γύρω από τον τουρισμό.

Πέρα από όλα τα άλλα όμως, ιδιαίτερη σημασία παρουσίασε και η ανάδειξη του κυρίου Μίλτου Καρούμπα, προέδρου της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ως παγκόσμιου πρεσβευτή της Ελληνικής Γαστρονομίας. Το γεγονός αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν αναλογιστούμε πως η βράβευση πραγματοποιήθηκε από τον κύριο Κωνσταντίνο Μίχαλο, πρόεδρο ΕΒΕΑ.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ πως η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος έχει πολλά επιτεύγματα στο ενεργητικό της, αφού με 1000 μέλη αρχιμάγειρες και αρχιζαχαροπλάστες σε όλη την Ελλάδα, είναι μία λέσχη με πολλές δράσεις στο εξωτερικό. Πάντα με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας, καταφέρνει να αναδείξει την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και να προσελκύσει μεγάλο αριθμό τουριστών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Μίλτος Καρούμπας πλέον αναλαμβάνει το συντονισμό και τη διαχείριση των γραφείων της λέσχης σε 18 χώρες, την εκπροσώπηση της λέσχης σε δράσεις από την παγκόσμια ομοσπονδία αρχιμαγείρων WORLDCHEFS με 106 κράτη μέλη, την επικοινωνία με διεθνείς εκθέσεις, καθώς και τη συμμετοχή σε αυτές και τέλος, την προώθηση μέσω των δράσεων της ελληνικής κουζίνας και των ελληνικών προϊόντων.