Έχετε ύψος 1, 65 μ. και βάρος 70 κιλά; Ρίξτε μια ματιά στη διατροφή του Άκη Πετρετζίκη

Έχετε ύψος 1, 65 μ. και βάρος 70 κιλά; Τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά στη διατροφή του Άκη Πετρετζίκη την οποία και μας έδειξε μέσα από το site του. Ο γνωστός σεφ μοιράζεται φυσικά και τις συνταγές του εξηγώντας σας βήμα- βήμα πώς θα κάνετε το menu. Δείτε παρακάτω.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής των 1400-1600 kcal  είναι για 14 μέρες και δημιουργήθηκε για εμένα από επιστημονική ομάδα, κατόπιν αξιολόγησής μου. Το πρόγραμμα διατροφής που θα ακολουθήσει ο/η οποιοσδήποτε για μια επιθυμητή απώλεια βάρους, θα πρέπει να γίνει εξατομικευμένα και με την εποπτεία διαιτολόγου ή και άλλων επιστημόνων. Σκοπός αυτής της προσπάθειάς μου είναι μια οργανωμένη δράση για την ευαισθητοποίηση του κοινού προς την καλύτερη υγεία και ευεξία.

Οι παρακάτω συνταγές είναι προσαρμοσμένες στα 70 kg/ 1.65m Στο βίντεο μπορείτε να δείτε την εκτέλεση της κάθε συνταγής.

Θερμίδες: 1446

ΠΡΩΙΝΟ (Θερμίδες: 413 kcal)

Αυγά με μπέικον

  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
  • Βάζουμε το μπέικον στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε από1 λεπτό την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Απλώνουμε σε όλο το τηγάνι το λάδι που έχει βγάλει το μπέικον και σπάμε μέσα το αυγό.
  • Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι και το θυμάρι.
  • Σερβίρουμε με το κρίθινο παξιμάδι.

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ (Θερμίδες: 197 kcal)

  • Απλώνουμε το ταχίνι στο ψωμί με ένα κουτάλι.
  • Πασπαλίζουμε με την κανέλα.
  • Κόβουμε την μπανάνα σε λεπτές φέτες και τις απλώνουμε ομοιόμορφα στο ψωμί.

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ (Θερμίδες: 375 kcal)

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το μέλι, τα φύλλα δυόσμου, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα fusilli, κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το βάζουμε στο μπολ.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια, τις βάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ (Θερμίδες: 130kcal)

  • 1 γιαούρτι light στραγγιστό (200 γρ.)

ΒΡΑΔΙΝΟ (Θερμίδες: 331 kcal)

  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι και βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια, τη γαλοπούλα σε ροδέλες 1 εκ. και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε το αρακά, τη ντομάτα που την έχουμε περάσει από τον τρίφτη, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε και βράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Προσθέτουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε με τις φέτες λεμονιού και τα φύλλα δυόσμου.

Tip

1. Φροντίστε να πίνετε 8-10 ποτήρια νερό/ημέρα. 2. Ασκηθείτε για 45’, 3 φορές/εβδομάδα. 3. Να κοιμάστε 7 με 8 ώρες/ημέρα. 4. Προτεινόμενες ώρες για τα γεύματα σας όπως τα έκανα εγώ: Πρωινό 8 π.μ. Δεκατιανό 11 π.μ. Μεσημεριανό 2 μ.μ. Απογευματινό 5 μ.μ. Βραδινό 8 μ.μ. Βρείτε εδώ περισσότερες συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα!».
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα