Διάσημοι καλλιτέχνες φωτογραφίζονται στο φακό ενός σύγχρονου Andy Warhol

“Sarah Perles Gazin’” 2015/Yossi Milo Gallery

Παιχνιδιάρικα πορτρέτα διασημοτήτων που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από τις «Χίλιες και μία νύχτες» και παράλληλα την pop art αισθητική, παρουσιάζονται στη γκαλερί Yossi Milo της Νέας Υόρκης. Η έκθεση «My Rockstars» του Hassan Hajjaj αποτίει φόρο τιμής στα άτομα από τα οποία έχει εμπνευστεί καλλιτεχνικά, περιλαμβάνοντας μια σειρά από 33 έγχρωμες φωτογραφίες με τραγουδιστές και εικαστικούς, όπως μεταξύ άλλων, Hank Willis Thomas, Lynette Yiadom-Boakye and Cardi B και μουσικά γκρουπ όπως οι Arfoud Brothers και ο ερμηνευτής της Νιγηρίας, Keziah Jones.

Από το 2000, ο Hajjaj που έχει χαρακτηριστεί ως ο «Andy Warhol του Μαρακές» φωτογραφίζει τους αγαπημένους του καλλιτέχνες σε πολύχρωμα pop-up στούντιο με εκθαμβωτικά μοτίβα, κατασκευασμένα από υφάσματα και πλαστικά στρώματα του Μαρόκου και της Βόρειας Αφρικής, τα οποία στήνει στους δρόμους του Λονδίνου, του Μαρακές, του Ντουμπάι, του Κουβέιτ και του Παρισιού.

Κάθε πορτρέτο συνοδεύεται από πραγματικά καταναλωτικά προϊόντα, όπως κουτιά με σάλτσα ντομάτας ή Coca-Cola, δοχεία βαφής αυτοκινήτου και σόδας, συχνά διανθισμένα με αραβικά λογότυπα.

“Alo Wala Standin’” 2015/Yossi Milo Gallery

«Η δουλειά μου αγγίζει διαφορετικές ταυτότητες και αντιπροσωπεύει ανθρώπους που προέρχονται από όλο τον κόσμο. Ελπίζω ότι είναι κάτι περισσότερο από μια όμορφη εικόνα και μπορεί να επικοινωνήσει με ιδέες οικονομίας, εμπορίου και πολιτισμού» υποστηρίζει ο Hassan Hajjaj.

“Riz Ahmed” 2019/Yossi Milo Gallery

Περισσότερα για την έκθεση δείτε εδώ: https://www.yossimilo.com/exhibitions/my-rockstars