Δέκα άνθρωποι με το υψηλότερο IQ στον κόσμο

Instagram @stephen_hawking_

Ο δείκτης νοημοσύνης (Intelligence Quotient, IQ) είναι ο δείκτης ο οποίος μετρά προσεγγιστικά την ευφυΐα ενός ατόμου σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Το IQ κάθε ατόμου μετριέται με διάφορες μεθόδους, οι οποίες περιλαμβάνουν συνήθως τεστ με ερωτήσεις ή διαδικασίες με καθορισμένα αντικείμενα.

Παρά τις διαφορές στον σχεδιασμό τους, αυτά τα τεστ μετρούν γενικά την ίδια μορφή ευφυΐας, κυρίως την λογική και επαγωγική σκέψη και όχι και τη φαντασία, την αποφασιστικότητα, τη συναισθηματική νοημοσύνη ή άλλα πράγματα που θα έδιναν πιο συνολικά την εικόνα ευφυΐας κάποιου.

Εμείς με τη σειρά μας φτιάξαμε μία λίστα με δέκα διάσημα πρόσωπα που έχουν μείνει στην ιστορία για το υψηλό IQ τους. Ας τους γνωρίσουμε παρακάτω.

1. Ουίλιαμ Τζέιμς Σίντις – IQ 250 – 300

Ο ακριβής δείκτης νοημοσύνης του Ουίλιαμ Τζέιμς Σίντις είναι άγνωστος. Οι ειδικοί έχουν τοποθετήσει το IQ του από 250 έως 300, κάτι που θα του έδινε την υψηλότερη βαθμολογία IQ στην ιστορία. Τι έκανε ο Sidis για να κερδίσει μια τέτοια αναγνώριση; Γεννημένος το 1898, εισήλθε στο Χάρβαρντ σε ηλικία 11 ετών για να σπουδάσει μαθηματικά, κάτι που τον έκανε τότε το νεότερο άτομο που εγγράφηκε ποτέ στο περίφημο πανεπιστήμιο.

2. Τέρενς Τάο – IQ 225 – 230

3. Κρίστοφερ Χιράτα – IQ 225

Ο Κρίστοφερ Χιράτα είναι ένα άλλο «θαύμα» καθώς έγινε ο νεότερος Αμερικανός που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής το 1996 σε ηλικία 13 ετών. Εγγράφηκε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας στα 14 και απέκτησε με επιτυχία το διδακτορικό του από το Πρίνστον σε ηλικία 22 ετών.

4. Κιμ Ουνγκ-Γιονγκ – IQ 210

Γεννημένος στη Νότια Κορέα το 1963, ο Κιμ Ουνγκ-Γιονγκ άρχισε να μιλάει σε ηλικία 6 μηνών και κατάφερε να διαβάσει αγγλικά, γερμανικά, κορεατικά και ιαπωνικά μέχρι τα 3α γενέθλιά του. Είναι αξιοσημείωτο ότι μετά από μια ζωή φήμης και ευκαιριών που έφερε η διάνοια του, επέλεξε να ζήσει μια φυσιολογική και χαμηλών τόνων ζωή.

5. Γκάρι Κασπάροφ – IQ 194