Χριστίνα Κοντοβά: Η σχεδιάστρια ρούχων μας ανοίγει το υπέροχο σπίτι της κάτω από την Ακρόπολη

Αν και δύσκολα κάποιος «νότιος» –πόσο μάλλον με καταγωγή από την Πάτρα– αποχωρίζεται τη θάλασσα,  η Χριστίνα Κοντοβά πριν από δυόμισι χρόνια πήρε τη μεγάλη απόφαση να μετακομίσει στο Κέντρο. Έτσι ξαφνικά, όπως αποφάσισε να ασχοληθεί και με τη μόδα.

Το ραντεβού κανονίζεται στο σπίτι της, σε μια γειτονιά που σφύζει από ζωή, καθώς το μετρό, το Μουσείο της Ακρόπολης και ο πεζόδρομος της Αρεοπαγίτου βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Μας υποδέχεται ξυπόλυτη, μ’ ένα εντυπωσιακό σατέν κιμονό και τα ξανθά μαλλιά της μαζεμένα ψηλά, λες και βγήκε από κάποια ταινία του παλιού Χόλιγουντ. Στο φόντο, ο Παρθενώνας «εισβάλλει» στο διαμέρισμα, σαν τρισδιάστατος πίνακας, σκορπίζοντας την ενέργειά του σε όλες τις γωνιές του χώρου.
«Ήταν όνειρο ζωής να μείνω σ’ αυτή την περιοχή, κάπου που να βλέπω την Ακρόπολη. Ενώ έμενα έντεκα χρόνια στη Βούλα, και ήταν πολύ όμορφα κι εκεί, αυτή τη θέα δεν την αλλάζω. Είμαστε ενάμιση χρόνο σ’ αυτό το σπίτι και ακόμα, το βράδυ που καθόμαστε και είναι φωτισμένη η Ακρόπολη, χαζεύουμε. Τελευταία, μάλιστα, έχω πιάσει τον εαυτό μου να φεύγω πιο νωρίς από το γραφείο μου στη Γλυφάδα, για να γυρίζω και να κάνω βόλτα στη γειτονιά. Από τον Εθνικό Κήπο, όπου πηγαίνω και περπατάω, και την Πνύκα, όπου κάνω γυμναστική, μέχρι την Ακρόπολη, όπου ανεβαίνουμε πολύ συχνά για να δούμε το ηλιοβασίλεμα. Συνεχώς ανακαλύπτεις κάτι καινούριο, από τα πολύ μικρά μαγαζάκια που έχει μέχρι τα μικρά καφέ και τα ταβερνάκια. Είναι σαν να είσαι σε διακοπές κάθε μέρα».
xristina kontova, tefhos maiou, decoΗ εντυπωσιακή σχεδιάστρια μεγάλωσε στην Πάτρα από τα 8 μέχρι τα 18 της, ενώ πιο μικρή, λόγω της δουλειάς του πατέρα της, είχε ζήσει στη Ναύπακτο, στο Αγρίνιο, στην Κόρινθο και στην Άρτα. «Δεν ήξερα τι ήθελα να γίνω. Ήθελα να πετύχω, ό,τι κι αν ήταν. O πατέρας μου ήταν χειριστής βαρέων μηχανημάτων και η μητέρα μου νοικοκυρά. Οπότε είχα το κατάλοιπο να κάνω ένα επάγγελμα που να έχει μέλλον και να μπορώ να ζω από αυτό.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες και διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο νέο InStyle που ακολουθεί.