Σήλια Δραγούνη: Δείτε το φωτεινό και αριστοκρατικό σπίτι της σχεδιάστριας στην Εκάλη

Αρχείο InStyle

Η αύρα της Σήλιας Δραγούνη, που αν δεν ήταν σχεδιάστρια ρούχων θα μπορούσε να είναι και μούσα κάποιου ζωγράφου ή χίπισσα της δεκαετίας του ’70, διαχέεται και στο φωτεινό της σπίτι στην Εκάλη, όπου συγκατοικεί με το γιο, τη μητέρα και τον αδελφό της.

InStyle-December_12. celia d, spiti

Κατά έναν περίεργο τρόπο, το σπίτι που μένει η Σήλια Δραγούνη μοιάζει με την προσωπικότητά της. Είναι πλημμυρισμένο από φως, ιδιαίτερο και γεμάτο από θετική ενέργεια. Η όμορφη σχεδιάστρια μόδας (ένα νεραϊδένιο πλάσμα με ξανθά κυματιστά μαλλιά, μεγάλα χρυσοπράσινα μάτια και λεπτεπίλεπτη φιγούρα, που ακτινοβολεί φως στο πέρασμά του) ήταν από μικρή καλλιτεχνική φύση. Θυμάται, μάλιστα, τον εαυτό της, από το σχολείο ακόμη, να ζωγραφίζει προσωπογραφίες, είτε με κάρβουνο είτε με λάδι, και να καταπιάνεται με οτιδήποτε αρτιστίκ. Πώς θα μπορούσε να ξεφύγει, άλλωστε, αφού προέρχεται από μια οικογένεια που και οι δύο της παππούδες ζωγράφιζαν, ο πατέρας της ήταν ιδιοκτήτης περιοδικών (ανάμεσά τους ο Τηλεθεατής, ο Ποπάυ και το Είναι – όπου η ίδια περνούσε πολλά από τα καλοκαίρια της βοηθώντας σε φωτογραφίσεις) και η μητέρα της ήταν υπόδειγμα όχι μόνο αισθητικής αλλά και στιλ;
Κάπου στα 18 της, η Σήλια αφήνει την οικογενειακή στέγη και φεύγει για το Λονδίνο, όπου κάνει ένα χρόνο foundation για να καταλήξει τι είναι αυτό που την ενδιαφέρει περισσότερο από τις τέχνες. Σπουδάζει τελικά Fine Arts στο Chelsea College of Art and Design και αφού περνάει από γλυπτική, ζωγραφική και art and design, καταλήγει στη μόδα, κάτι που δεν είχε περάσει ποτέ πριν από το μυαλό της. «Το μόνο που δεν διδασκόμουν σε αυτό το πρόγραμμα ήταν μόδα. Έτυχε να κάνουν μάθημα fashion design στην ακριβώς δίπλα αίθουσα και μου κίνησε το ενδιαφέρον. Δεν είχα σκεφτεί να γίνω σχεδιάστρια, απλώς πάντα είχα ένα στιλ διαφορετικό από τους άλλους. Ήμουν αντιδραστική, ό,τι φορούσαν οι άλλοι εγώ φορούσα το αντίθετο».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη και δείτε όλες τις φωτογραφίες στο νέο InStyle που κυκλοφορεί.