Carrot cupcakes

Για τα cupcakes 

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη.

3. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη βανίλια και τη ζάχαρη για 3 λεπτά και προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο.

4. Μόλις ανακατευτούν καλά, βάζουμε τα αυγά και το ξύσμα. Στο μούλτι λιώνουμε τα βρασμένα καρότα μαζί με τα cranberries και τα προσθέτουμε στο μίξερ.

5. Τέλος, βάζουμε το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.

6. Βάζουμε το μείγμα μας στα χάρτινα θυκάκια τα οποία έχουμε βάλει στα ειδικά ταψιά για cupcakes.

7. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Για τη βουτυρόκρεμα

1. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει (θα αποκτήσει ίδιο χρώμα με το τυρί κρέμα).

2. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, χτυπάμε για άλλo 1 λεπτό και τέλος προσθέτουμε την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη σταδιακά και τέλος το λεμόνι.

3. Μόλις βγάλουμε το πρώτο ταψί για cupcakes, τότε γεμίζουμε τα υπόλοιπα θυκάκια και  ξαναψήνουμε. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα μας.

4. Αφήνουμε να κρυώσουν τα cupcakes και μετα διακοσμούμε με την κρέμα και τα διακοσμητικά ζαχαρωτά και τα καροτάκια.

ΥΛΙΚΑ:

11/4 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.γ. σόδα
1 κ.σ. κανέλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
80 γρ. βούτυρο
1 βανίλια
1 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. καλαμποκέλαιο
2 αβγά
250 γρ. καρότα (βρασμένα)
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1/2 φλ. Cranberries
Για τη βουτυρόκρεμα 300 γρ. τυρί κρέμα
125 γρ. βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
1 κ.γ. χυμό λεμόνι