Cake παστίτσιο

1. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τον κιμά με το καλαμποκέλαιο. Προσθέτουμε στη συνέχεια το κρεμμύδι και σκεπάζουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ασπρίσει το κρεμμύδι μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι και το κόκκινο κρασί.

2. Περιμένουμε 2 λεπτά πριν προσθέσουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, φύλλα δάφνης και 1 φλ.νερό. Σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά και μετά για άλλα 5 λεπτά το έχουμε σε δυνατή φωτιά με ανοιχτό το καπάκι.

3. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.

4. Λαδώνουμε ένα στεφάνι (ταψί που ανοίγει) και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά.

5. Έχουμε βράσει και σουρώσει τα μακαρόνια μας. Αρχίζουμε να τα τοποθετούμε όρθια ξεκινώντας από τις άκρες. Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μακαρόνια μας.

6. Περιχύνουμε με την σάλτσα κιμά και στην συνέχεια με την μπεσαμέλ (ακολουθεί συνταγή) και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.

Μπεσαμέλ:

1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά για περίπου 4-5 λεπτά.

2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα χωρίς να σταματήσουμε για να μην μας σβολιάσει. Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε λίγα λεπτά θα αρχίσει η σάλτσα μας πήζει.

3. Μόλις αρχίσει να κάνει μπουρμπουλίθρες είναι έτοιμη. Την αφήνουμε για άλλα 1-2 λεπτά και στην συνέχεια αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα.

4. Χρησιμοποιούμε την μπεσαμέλ αμέσως για να αποφύγουμε το σχηματισμό πέτσας.

ΥΛΙΚΑ:

μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 κ.σ. καλαμποκέλαιο
1 μεγάλο κρεμμύδι λιωμένα στο multi
1 κ.σ. ξύδι
1/4 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
300 γρ. σάλτσα ντομάτας ή 500 γρ. φρέσκια ντομάτα
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
4 φύλλα δάφνης
1 πακέτο tortiglioni ή ριγκατόνι
Για την μπεσαμέλ: 50 γρ. βούτυρο
5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 ml. γάλα
1 κ.γ. αλάτι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα