Αυτοί είναι οι κανόνες της Iris Apfel για το ιδανικό interior design

Instagram @iris.apfel

Η Iris Apfel είναι Αμερικανίδα επιχειρηματίας, σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων και fashion icon. Υποστηρίζει εδώ και χρόνια την φιλοσοφία πως το στυλ πηγάζει από την πίστη στον εαυτό μας και όχι από ένα όμορφο ρούχο. Αδιαφορεί για τα trends που επιτάσσει η μόδα και η αισθητική της είναι ο ορισμός του “more is more”.

Η τεράστια συμβολή της 99χρονης Apfel, δεν περιορίζεται όμως μόνο στις συμβουλές περί στυλ αλλά συνεχίζεται και στη διακόσμηση. Μάλιστα, μαζί με τον σύζυγό της Carl, διακόσμησαν τον Λευκό Οίκο επί προεδρίας 9 διαφορετικών Αμερικανών προέδρων.

Αυτοί είναι οι “χρυσοί” κανόνες  της για το τέλειο interior design:
  • Αναδείξτε τη μοναδικότητά σας

“Υποστηρίξτε το ξεχωριστό σας γούστο. Μην εστιάζετε στις τάσεις και μην κοιτάτε πώς έχουν διακοσμήσει το σπίτι τους οι άλλοι. Η δημιουργικότητα λιγοστεύει και ο ένας αντιγράφει τον άλλον. Παλαιότερα, όταν μπαίναμε σε ένα σπίτι, καταλαβαίναμε και το χαρακτήρα του ιδιοκτήτη του”.

  • Μη φοβηθείτε να επενδύσετε σε ποιοτικά έπιπλα

“Προσπαθήστε να επιλέγετε έπιπλα για το σπίτι σας, με όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα γίνεται. Όταν πρόκειται να αγοράσετε μια ταπετσαρία, να διαλέγετε εκείνη που είναι καλά κατασκευασμένη. Επενδύστε σε υφάσματα που η ποιότητά τους θα αντέξει στο χρόνο”.

  • Αν δεν μπορείτε ακόμη να επενδύσετε σε αυτά, καλύτερα να περιμένετε

“Αν δυσκολεύεστε να αγοράσετε κάτι ποιοτικό, καλύτερα να αφήσετε το χώρο άδειο, παρά να επιλέξετε ένα έπιπλο κακής ποιότητας. Τα τελευταία χρόνια, η ποιότητα έχει πέσει αρκετά, καθώς ελάχιστοι νέοι άνθρωποι ασχολούνται με την κατασκευή επίπλων”.

  • Υιοθετήστε τη νοοτροπία του συλλέκτη

“Το σπίτι που μένουμε αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά του καθενός μας. Για αυτό το λόγο, προτιμήστε να είναι διακοσμημένο με λιγότερα αντικείμενα, παρά να είναι όλα τόσο τέλεια τοποθετημένα. Εγώ αγαπώ όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι μου, ένα προς ένα” είχε αποκαλύψει η Iris Apfel.