Αυτά είναι τα θερινά σινεμά που αξίζει να επισκεφθείτε στην Αθήνα

Photo by Myke Simon on Unsplash

Οι σινεφίλ περιμένουν με ανυπομονησία να επισκεφτούν ξανά το αγαπημένο τους θερινό σινεμά, να απολαύσουν ένα δροσιστικό ποτό και να παρακολουθήσουν μια ωραία ταινία. Εμείς σας επιλέξαμε μερικούς από τους αγαπημένους μας θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας, που σίγουρα θα σας προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία.

  • «Θησείον»

Με θέα την Ακρόπολη το βράδυ, το «Θησείον» είναι ένα από τα πιο γνωστά και ιστορικά σινεμά της Αθήνας. Είχε ανακηρυχθεί μάλιστα ως ο καλύτερος κινηματογράφος του κόσμου ανάμεσα σε 10, από το CNN, το 2013. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη σπιτική βυσσινάδα που προσφέρει το κυλικείο του.
Απ. Παύλου 7, Θησείο, Τηλ.: 2103420864, 2103470980

  • «Ριβιέρα»

Η «Ριβιέρα» βρίσκεται στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου, κοντά στη πλατεία των Εξαρχείων. Χτίστηκε σε σημείο που κάποτε βρίσκονταν δυο νεοκλασικά κτίρια, τα οποία όμως κάηκαν σε πυρκαγιά. Φτιαγμένος το 1969, ο κινηματογράφος προβάλλει αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς, από Άλφρεντ Χίτσκοκ μέχρι Γκοντάρ και Τρυφώ.

Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια, Τηλ.: 2103844827.

  • «Λιλά»

Το θερινό σινεμά «Λιλά» πήρε το όνομά του από την φωτισμένη λιλά επιγραφή του, τα νυχτολούλουδα και από διάφορες λεπτομέρειες που θα βρείτε στο χώρο του με το  ίδιο χρώμα. Είναι ένας κινηματογράφος με vintage διάθεση, που προβάλλει κυρίως ταινίες τέχνης.

Νάξου 115, Αγ. Λουκάς, Πατήσια, Τηλ.: 2102016849.

  • «Όασις»

Πρόκειται για ένα μικρό, μέσα στο πράσινο, συνοικιακό σινεμαδάκι του Παγκρατίου, με πολλές γλάστρες και κεραμικά. Ιδανικό αν επιζητείτε δροσιά τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες που μας περιμένουν.

Πρατίνου 7, Παγκράτι, Τηλ.: 210 7244015

  • «Cine Φιλοθέη»

Ένα σινεμά που περιβάλλεται από πράσινα φυτά και ουρανό, κάνοντας μας να νιώθουμε ένα με τη φύση. Αναπαυτικά καθίσματα, χοτ ντογκ και ταινίες α’ προβολής, πάνω σε μια όμορφη πλατεία της Φιλοθέης.

Πλ. Δροσοπούλου, Φιλοθέη, Τηλ.:2106833398.

Καλές προβολές!