Αυτά είναι τα αγαπημένα μας ζεστά ροφήματα για το φθινόπωρο

Photo by Joanna Kosinska on Unsplash

Το φθινόπωρο είναι συνυφασμένο με τα πρώτα κρύα, την βροχή, τις ζεστές κουβέρτες και τα λεπτά πουλόβερ. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες εποχές του χρόνου, καθώς μπορούμε επιτέλους να κάνουμε “cocooning” στο σπίτι μας και να απολαύσουμε μια κλασική ταινία ή ένα ενδιαφέρον βιβλίο. Εκείνες τις cosy στιγμές λοιπόν δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη συντροφιά ενός γευστικού ροφήματος. Αν έχετε όμως βαρεθεί τις συνηθισμένες επιλογές, όπως το καπουτσίνο ή το μαύρο τσάι, εμείς σας βρήκαμε την ιδανική λύση. Συγκεντρώσαμε παρακάτω τις τέσσερις αγαπημένες μας συνταγές, οι οποίες είναι τόσο εύκολες όσο και νοστιμότατες.

Ζεστός μηλίτης

Υλικά

  • 1 πορτοκάλι
  • 2 λίτρα μηλίτη
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 6 γαρίφαλα
  • Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κομμάτι 2,5 εκ. τζίντζερ τριμμένο
  • 8 ξυλάκια κανέλας

Εκτέλεση 

Ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι προσεκτικά με ένα μαχαίρι σε μακριές λωρίδες. Το ρίχνετε σε μια κατσαρόλα, στην οποία ζεσταίνετε (δεν βράζετε) το μηλίτη, το μέλι, το μπαχάρι, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ για 30 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί σερβίρετε με κουτάλα.

Chai Latte

Υλικά 

  • 2 φακελάκια τσαγιού chai
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • Κανέλα και μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση 

Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράζετε το νερό και ρίχνετε το φακελάκι τσαγιού για 7 με 10 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέστε το γάλα και το μέλι, χαμηλώνοντας την θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ανακατέψτε το μέχρι να αφρίσει. Σερβίρετε στα φλιτζάνια σας και γαρνίρετε με κανέλα και μοσχοκάρυδο.

Ζεστή λεμονάδα με τζίντζερ

Υλικά 

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ένα κομμάτι τζίντζερ ξεφλουδισμένο, σε φέτες
  • 3 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση 

Τοποθετείστε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι ή μεγάλο μπρίκι και αφήστε τα μέχρι να πάρουν βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράζουν για 10 λεπτά. Σουρώστε τα και σερβίρετε την ζεστή λεμονάδα.

Σοκολάτα με γεύση μέντας

Υλικά 

  • 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας
  • 4 1/2 κ.γ. κακάο σκόνη χωρίς ζάχαρη
  • 1/8 – 1/4 κ.γ. εκχύλισμα μέντας

Εκτέλεση 

Ζεσταίνετε το γάλα αμυγδάλου και το γάλα καρύδας σε μια κατσαρόλα. Ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα, αλλά όχι να βράσει. Προσθέστε μετά το κακάο σε σκόνη, και το εκχύλισμα μέντας, και ανακατέψτε πάλι. Σερβίρετε στην αγαπημένη σας κούπα.