Αυτά είναι τα αγαπημένα μας μέρη για παγωτό στην Αθήνα

Natasha Poly by Terry Richardson

Το καλοκαίρι είναι επιτέλους εδώ και τι είναι αυτό που μπορεί να μας δροσίσει εντός των ορίων της Αθήνας; Μα φυσικά ένα λαχταριστό παγωτό. Σας συγκεντρώσαμε λοιπόν τα πέντε αγαπημένα μας αθηναϊκά spots, που μπορείτε να βρείτε και να δοκιμάσετε τα πιο νόστιμα παγωτά.

  • Kokkion Πρωτογένους 2, Αθήνα

Αυτό το στέκι αποδεικνύει ότι έχει να προσφέρει το δικό του twist στις κλασικές γεύσεις του χειροποίητου παγωτού. Βανίλια, σοκολάτα και παρφέ, είναι μόνο λίγες από τις επιλογές. Το όνομα του Βασίλη Παπαματθαίου βρίσκεται πίσω από τις ιδιαίτερες συνταγές, οι οποίες θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε ό,τι γνωρίζατε μέχρι τώρα για το παγωτό.

  • Sugar Killer Λουκά Ράλλη 143, Πειραιάς

Το colourful παγωτατζίδικο Sugar Killer, άνοιξε μόλις πριν λίγους μήνες στον Πειραιά. Έχει όμως ήδη καταφέρει να προσελκύσει αμέτρητους πελάτες, καθώς και να τους πείσει ότι η ζάχαρη δεν είναι απαραίτητη. Συγκεκριμένα, μέσα από τις γευστικές συνταγές τους, καταλαβαίνουμε τη μη αναγκαιότητα της ζάχαρης στο παγωτό. Εκτός από το παραδοσιακό χωνάκι, το παγωτό σας έρχεται και σε cookie cup, taiyaki – ιαπωνικό ζυμάρι σε σχήμα ψαριού – αλλά και waffle cone.

  • Melt Αιόλου 19, Αθήνα

Αν θέλετε να γνωρίσετε το αυθεντικό ιταλικό gelato, τότε σίγουρα θα πρέπει να πάτε μέχρι το Μelt. Μάλιστα, οι δημιουργοί του κάθε χρόνο βρίσκονται στην Ιταλία, για να μαθαίνουν ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί σε τεχνικές, συνταγές και γεύσεις. Αξίζει να δοκιμάσετε το μασκαρπόνε με τζίντζερ και λάιμ, τη βανίλια Μαδαγασκάρης,  αλλά και το σορμπέ μοσχολέμονο με σοκολάτα και μέντα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Melt (@melt.athens)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Melt (@melt.athens)

  • Django Βεΐκου 15, Κουκάκι

Ερχόμενο από τη Σύρο στην Αθήνα, το παγωτό Django ξεχωρίζει αδιαμφισβήτητα. Ο λόγος; Η χρήση των πιο εκλεκτών εποχιακών συστατικών, τα οποία προμηθεύονται από μικρούς Έλληνες και διεθνείς παραγωγούς. Τα φρούτα που χρησιμοποιούν είναι βιολογικά, ενώ το μοναδικό «συντηρητικό» που χρησιμοποιούν είναι ο φρέσκος χυμός λεμονιού.

  • Kayak Μεταξά 24-26 και Ζησιμοπούλου 9, Γλυφάδα

Εδώ και 20 χρόνια, το Kayak αποτελεί θεσμό στον κόσμο του παγωτού. Μας έχει εντυπωσιάσει με τους μοναδικούς συνδυασμούς και τις πρωτότυπες ιδέες του, όπως αλμυρά παγωτά, παγωτά με αλκοόλ και με μπαχαρικά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δημιούργησε το πρώτο βιολογικό παγωτό, καθώς και το παγωτό χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KAYAK (@kayak.gr)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KAYAK (@kayak.gr)