Ασιατική σούπα με γλυκοπατάτα

1. Βάζουμε όλα μας τα υλικά εκτός από το γάλα καρύδας, σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
2. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα βάλουμε στο μπλέντερ και τα λιώσουμε.

3. Μόλις η σούπα μας είναι χυλωμένη προσθέτουμε το γάλα καρύδας και σερβίρουμε.

Tip: Εάν θέλουμε  μπορούμε να προσθέσουμε και κάποια λαχανικά κομμένα σε κυβάκια. Σε αυτή τη περίπτωση, ξαναβάζουμε το χυλό στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα λαχανικά και σκεπάζουμε.

ΥΛΙΚΑ:

2 γλυκές πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κυβάκια)
1 μεγάλο κρεμμύδι (ξεφλουδισμένο)
1 κόκκινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
40 γρ. τριμμένο τζίντζερ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πολτό τομάτας
2 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ
500 ml. νερό
250 ml. γάλα καρύδας