Αρμάτα 2013: Ραντεβού στο Poseidonion Grand Hotel

Αρχείο InStyle

Το Ποσειδώνιο δεν χρειάζεται συστάσεις. Η εμπνευσμένη από τα ξενοδοχεία της Κυανής Ακτής όψη του στέκει στο σπετσιώτικο τοπίο σχεδόν 100 χρόνια τώρα, με την ανακαίνιση και επαναλειτουργία του το 2009 να δίνει νέα πνοή στις Σπέτσες, τονίζοντας το στίγμα του νησιού στο χάρτη του εγχώριου και διεθνούς jet set. Όπως κάθε δεύτερο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, το μικρό νησί του Αργολικού κόλπου θα φιλοξενήσει την Αρμάτα, τη δημοφιλή γιορτή στην οποία αναπαρίσταται η πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας, πλαισιωμένη από μία βροχή πυροτεχνημάτων στο κατάμεστο από πλοιάρια και σκάφη λιμάνι των Σπετσών. Η πλατεία μπροστά από το ξενοδοχείο γίνεται σημείο αναφοράς, όσο το εστιατόριο «On The Verandah» προσφέρει ιδανική θέα στην εκδήλωση, παρέα με τις γαστρονομικές προτάσεις του Χριστόφορου Πέσκια.

hh

Στο μενού του «On The Verandah» θα βρείτε, από παστίτσιο με foie gras, μέχρι κοτόπουλο με κρούστα από μαρμελάδα λεμονιού και σόγια, σερβιρισμένο με ανατολίτικο πιλάφι και δροσερή σάλτσα γιαουρτιού. Στη λίστα των επιλογών έρχονται να προστεθούν και τα πιάτα του «Poseidonion Bar», όπως το «Poseidonion Βurger», το «Chicken club», οι σαλάτες με quinoa και αβοκάντο καθώς και η πρωτότυπη εκδοχή του club sandwich, με gravlax. Αν πάλι είστε από αυτούς που πιστεύετε ότι η θέα των πυροτεχνημάτων επιβάλει κοκτέιλ ανά χείρας, οι προτάσεις των mixologists του «Poseidonion Bar» θα σας κερδίσουν:

g-1

Η Regatta (επάνω) με τζιν, λικέρ μαστίχα, χυμό λεμόνι, σιρόπι ζάχαρης, το Tropical Twist (κάτω αριστερά) με cachaca, μαρμελάδα πορτοκαλιού, χυμό λάημ, σιρόπι τζίντζερ και το Bitter Chic (κάτω δεξιά) με Campari, σιρόπι ζάχαρης, χυμούς λεμονιού και grapefruit καθώς και τα υπόλοιπα κοκτέιλς του bar, θα απογειώσουν τη διάθεσή σας, όσο τα πυροτεχνήματα θα φωτίζουν την περίτεχνη πρόσοψη του ιστορικού ξενοδοχείου. Και του χρόνου!

Unftitled-1

POSEIDONION GRAND HOTEL: Πληροφορίες, Τηλ: 22980 74553, email: info@poseidonion.com, www.poseidonion.com