Αποτοξίνωση: Ακόμα ένας μύθος που καταρρίπτεται

Τόσα χρόνια τώρα, πιστεύουμε στον όρο «αποτοξίνωση» και στις ευεργετικές ιδιότητες ενός προγράμματος που θα καθαρίσει το σώμα μας από τα λιπαρά. Για την ακρίβεια, στους χειρότερους εφιάλτες του In Style.gr -συνήθως μετά τη γευστική κραιπάλη των Χριστουγέννων-, τα μελομακάρονα και η βασιλόπιτα των Χριστουγέννων είναι ένα μεγάλο, μαύρο, λιπαρό τέρας και η Αποτοξίνωση, έρχεται να μας σώσει με τη συνοδεία της τα superfoods και τα green smothies.

Αν βλέπετε κι εσείς τον ίδιο εφιάλτη και αν όντως πιστεύετε ότι υπάρχει αυτό που λέμε «αποτοξίνωση», πρέπει να ξυπνήσετε -μαζί με εμάς- από το όνειρο. Όχι δεν χάσαμε το μυαλό μας, απλά ενημερωθήκαμε και ενημερώνουμε κι εσάς. Το σώμα μας δεν παράγει τόσες τοξίνες, ώστε να χρειάζεται αποτοξίνωση. Αν το σώμα μας είχε τοξικές ουσίες, σίγουρα θα το καταλαβαίναμε κάπως. Οτιδήποτε περιττό και “τοξικό” το κανονίζει το νεφρό και το συκώτι, ώστε ο οργανισμός να παραμένει σταθερός. Επομένως, μύθος αποτοξίνωση, τέλος.

Ποιος όμως, από όλους εμάς θα μπορούσε να τηρήσει ένα σκληρό πρόγραμμα σαν αυτά που σας παρουσιάζαμε και ακολουθούσαμε κι εμείς οι ίδιοι, πριν μερικές ημέρες; Ακόμα κι αν τα καταφέρουμε να τρεφόμαστε μόνο με σούπερ τροφές και smothies, για πόσες ημέρες θα τα καταφέρουμε; Γι αυτόν ακριβώς το λόγο, αν δεν μπορείτε να γαλουχήσετε εύκολα τον εαυτό σας και από εκεί που τρώγατε μελομακάρονα να τρώτε goji berries, προσπαθήστε να μπείτε πιο μαλακά στους ρυθμούς της υγιεινής ζωής. Όλοι χρειαζόμαστε αυτό το ενδιάμεσο στάδιο, για να φτάσουμε στο στάδιο δίαιτα. Για παράδειγμα, μην ξεκινήσετε αυστηρή δίαιτα, παραμόνο αντικαταστήστε τα ενδιάμεσα γεύματά σας με υγιεινά σνακς. Επίσης συνεχίστε να τρώτε κανονικά, απλά βάλτε και μια μορφή γυμναστικής στην καθημερινότητά σας.

Δείτε εδώ μερικά Tips που θα σας βοηθήσουν πριν ξεκινήσετε δίαιτα:

1. Μην παραλείπετε τα λαχανικά: Βάλτε στο μυαλό σας ότι το πιάτο σας πρέπει να έχει χρώμα. Επομένως συνοδεύετε πάντα τα κυρίως γεύματά σας με σαλάτες ή ακόμα καλύτερα, αντικαταστήστε τα αμυλούχα προϊόντα με αυτές.

2. Πιείτε νερό: Όλοι έχουμε περάσει τη φάση που το ψυγείο μας είχε μόνο ανθρακούχα αναψυκτικά, αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε τη διαφορά που κάνει στο σώμα και κυρίως στο δέρμα μας το νερό.

3. Μην παραλείπετε γεύματα: Να θυμάστε να τρώτε συχνά, μικρές ποσότητες. Τρώγοντας συχνά, δίνεται συνέχεια ώθηση στο μεταβολισμό σας, ο οποίος δε σταματά να κάνει καύσεις.

4. Μαγειρέψτε από το βράδυ: Μαγειρεύοντας από το βράδυ, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα μπείτε στον πειρασμό να φάτε κάτι γρήγορο έξω. Έτσι τρώτε σίγουρα πιο υγιεινά, γλιτώνετε χρήματα και όταν γυρίζετε σπίτι, το φαγητό σας περιμένει.

Διαβάστε ακόμα:

12 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΚΙΛΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram