Αποκλειστικό: O σεφ που μαγείρεψε δίπλα στον Jamie Oliver μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά του για εύκολες συνταγές

Έρχεται μια μέρα που εξουθενωμένη από τα deliveries, τα junk food, τις πίτσες, τα σουβλάκια και τα πλαστικά μαχαιροπήρουνα το μόνο που θέλεις να φας είναι σπιτικό φαγητό. Μαμαδίστικο. Με αυτό το σκεπτικό ο  Τάσος Αντωνίου, που σπούδασε Επικοινωνία στο Αμερικάνικο Κολέγιο και έχει εργαστεί σε πολλά μέσα ενημέρωσης (περιοδικά, websites και ραδιοφωνικούς σταθμούς) αλλά και έχει μαγειρέψει με τον παγκοσμίου φήμης σεφ Jamie Oliver, αποφάσισε να εκδώσει ένα βιβλίο με ενενήντα µία συνταγές, λαχταριστές, γρήγορες και οικονοµικές ιδανικές για τα πρώτα βήµατα στην κουζίνα. Από πρωτότυπα σάντουιτς µέχρι το αγαπηµένο παστίτσιο -σε γρήγορη εκδοχή- κάθε συνταγή του βιβλίου είναι επιλεγµένη για αρχάριους µάγειρες που αγαπάνε το καλό φαγητό. «Είτε ζεις στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, είτε ζεις σε κάποια «αφιλόξενη» μα πολλά υποσχόμενη πόλη του εξωτερικού, ένα είναι σίγουρο διαβάζοντας αυτό το βιβλίο. Δε θα ξαναπείς ποτέ «Μαμά, πεινάω». Βέβαια, ακόμη κι αν έχεις αποφοιτήσει εδώ και χρόνια, αλλά νιώθεις ότι είσαι φοιτητής, αυτό το βιβλίο θα γίνει το νούμερο ένα εργαλείο στην κουζίνα σου. Οι συνταγές του βιβλίου που κρατάς στα χέρια σου είναι οι αγαπημένες μου, και είμαι σίγουρος πως θα γίνουν και οι δικές σου αγαπημένες. Κάψε το κρέας, λάσπωσε το ρύζι, κάνε λύσσα το φαγητό. Μόνο τότε θα μάθεις να μαγειρεύεις! Κάθε φορά θα γίνεσαι καλύτερος μάγειρας, να το θυμάσαι» λέει  ο ίδιος ο Αντωνίου στο press release του βιβλίου. Ο 33χρονος σεφ μίλησε αποκλειστικά στο InStyle.gr και μοιράστηκε μαζί μας κάποια εύκολα κόλπα για να μη βλέπετε πια την κουζίνα σαν εχθρό.

Κατέβασε τη δωρεάν εφαρμογή του Μαμά Πεινάω στο smartphone σου, σκάναρε το QR code που θα βρεις σε κάθε συνταγή και αυτόµατα η λίστα του σουπερµάρκετ βρίσκεται στο κινητό σου.

Τips and tricks για επιτυχημένες και εύκολες συνταγές

1. Ένα πολύ βασικό κοινό μυστικό που οι περισσότεροι νέοι μάγειρες δεν
 ακολουθούν είναι να συγκεντρώνεις στον πάγκο εργασίας σου όλα τα υλικά 
που θα χρειαστείς. Και στην ποσότητα που αναγράφει η συνταγή. Έτσι θα
 είσαι πιο άνετος όταν μαγειρεύεις και πρέπει να προσθέσεις το επόμενο 
υλικό, γιατί θα βρίσκεται σε απόσταση βολής (και δεν θα χρειαστεί να 
τρέχεις πανικόβλητος στο ψυγείο να το βρεις).

2. Το πιο διάσημο φαγητό που φτιάχνεται σε χρόνο dt είναι τα τηγανητά
 αυγά. Ωστόσο πολλοί αρχάριοι μάγειρες παραπονιούνται ότι πολλές φορές 
καίγονται και τελικά δεν τα πετυχαίνουν όπως η μαμά. Το μυστικό είναι
 αφενός να τα αφήσεις για λίγο εκτός ψυγείου και να πάρουν τη θερμοκρασία
 δωματίου. Επίσης, τηγάνισε τα σε μέτρια φωτιά ώστε να μαγειρευτούν 
σωστά χωρίς να αρπάξουν από κάτω.

3. Σου άνοιξε η όρεξη για λαχταριστές τηγανητές πατάτες αλλά δεν
ξέρεις πώς να πετύχεις τη τέλεια τραγανιστή υφή και το χρυσαφένιο
χρώμα; Ακολούθησε την αλάνθαστη βελγική συνταγή! Τηγάνισε τις πατάτες 
σε ηλιέλαιο, σε δυνατή φωτιά, δύο φορές: την πρώτη για 4-5 λεπτά,
κατόπιν άφησέ τις στην άκρη να κρυώσουν και χαμήλωσε την φωτιά.
Ξαναρίξε τις στο τηγάνι για άλλα 1-2 λεπτά και σέρβιρε αμέσως σε πιάτο 
στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

4. Τώρα που καλοκαίριασε, είναι ο τέλειος καιρός για μπάρμπεκιου. Το
μυστικό για τέλειο ζουμερό κρέας είναι να το μαρινάρεις αρκετές ώρες 
πριν ή και από το προηγούμενο βράδυ. Δεν θα πιστεύεις πόσο τέλεια θα 
είναι τα ψητά σου.

5. Καθάρισε τα σκόρδα εύκολα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ζούληξε δυνατά με
το χέρι σου το σκόρδο ώστε να διαχωριστούν οι σκελίδες. Στη συνέχεια
 τοποθέτησε τις σκελίδες σε ένα μπολ, καπάκωσέ το με άλλο ένα μπολ και
 ξεκίνα το κούνημα για 10 δευτερόλεπτα. Οι σκελίδες σου είναι
 καθαρισμένες και έτοιμες στο πι και φι.

Το 2009  το πάθος του για το φαγητό τον οδήγησε στην ίδρυση του Μαμά Πεινάω, μιας πλατφόρμας αφιερωμένης στο food culture. Βρείτε τη εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Ο Βασίλης Καλλίδης μιλάει στο InStyle.gr για τα καλύτερα στέκια της Αθηνάς, light συνταγές και μυστικά μαγειρικής

Μαρία Μπακοδήμου: Αυτή είναι η δίαιτα της καλλίγραμμης παρουσιάστριας

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad