Αλμυρά puncakes με αυγό και απάκι κοτόπουλο

Ο Cool Artisan Γαβριήλ Νικολαΐδης επιμελείται για ακόμα μια σεζόν το μενού του Beauty Killed the Beast και υπογράφει το πιο ελληνικό και ιδιαίτερο brunch της πόλης, το οποίο παρουσιάζει στο Instyle.

Αλμυρά puncakes με αυγό και απάκι κοτόπουλο

Υλικά για δυο μερίδες:

500 γραμμ. κολοκύθα σε κύβους 1 λευκό κρεμμύδι κομμένο καρέ

1 πράσο κομμένο σε φέτες 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια

1 κ.γ. θυμάρι ξερό

1 κ.γ. πάπρικα 200 γραμμ. αλεύρι

200 γραμμ. φέτα θρυμματισμένη Ελαιόλαδο για σοτάρισμα

Για το στήσιμο

3 pancakes

1 αυγό

50 γραμμ. καρέ απάκι κοτόπουλο

1 φέτα ταλαγάνι σαγανάκι σαλάτα πράσινη με ντοματίνια

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με την κολοκύθα, το πράσο και το καρότο. Μόλις μαγειρευτoύν όλα τα υλικά, τα περνάμε στο μπλέντερ. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά. Ανακατεύουμε καλά και σχηματίζουμε τη ζύμη. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει με λίγο βούτυρο. Με μια κουτάλα παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και φτιάχνουμε τα pancakes. δημιουργούμε pancakes με διάμετρο περίπου 15 εκατοστά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στήσιμο

Σοτάρουμε το απάκι κοτόπουλο και ετοιμάζουμε το ταλαγάνι σαγανάκι. Τηγανίζουμε ένα αυγό μάτι. Στήνουμε τρία pancakes και από πάνω βάζουμε το σαγανάκι και το αυγό. Γαρνίρουμε με απάκι κοτόπουλο και μια πράσινη σαλάτα.

Επιμέλεια: Κρίστελ Λιάκου

Φωτογραφίες: Νίκος Μαλιάκος