Αυτός είναι ο πιο απλός τρόπος για να γίνετε ευτυχισμένοι

Το να κρατάτε ημερολόγιο μπορεί να είναι το κλειδί της ευτυχίας σας, σύμφωνα με μία νέα έρευνα. Ο καθηγητής Matthew Lieberman του Πανεπιστημίου UCLA, διεξήγαγε την εν λόγω μελέτη και από τα αποτελέσματα των ατόμων που συμμετείχαν, οδηγήθηκε σε αυτό το συμπέρασμα. Στους εθελοντές που συμμετείχαν ζητήθηκε να γράφουν επί 20 λεπτά για 4 συνεχόμενες ημέρες. Οι μισοί από αυτούς, έγραψαν σχετικά με μία συναισθηματική εμπειρία, ενώ οι άλλοι μισοί εθελοντές σχετικά με μία ουδέτερη εμειρία.Από τη μελέτη προέκυψε ότι όσοι περιέγραψαν τα συναισθήματά τους, εμφάνισαν αυξημένη δραστηριότητα και δημιουργηκότητα σε αντίθεση με τους πιο «ουδέτερους».  Είναι σαν να ξεγελάει κανείς τον ευατό του και να νιώθει καλύτερα με έναν ασυνείδητο τρόπο. Το λεγόμενο «φαινόμενο της Bridget Jones», όπως κάποιοι το αποκαλούν. Όσο για το τι πρέπει να κάνετε σύμφωνα με τους ειδικούς, όλοι εσείς που θέλετε να νιώσετε καλύτερα; Πάρτε χαρτί και στυλό και διαβάστε 3 πολύ απλά πράγματα παρακάτω:

Αγοράστε ένα όμορφο σημειωματάριο

Είναι σημαντικό να βλέπετε χρώματα και σχέδια που σας φτιάχνουν τη διάθεση.

Σημειώστε το σημαντικό νέο της ημέρας

Λίγο πριν κοιμηθείτε, γράψτε αυτό που σας δημιούργησε έντονα συναισθήματα. Δεν χρειάζεται να γράψετε πολλά πράγματα. Αρκεί μία γραμμή.

Γράψτε οτιδήποτε

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να γράψετε σκέψεις σας. Μπορείτε να γράψετε στίχους, ποιήματα, να ζωγραφίσετε ή οτιδίποτε θέλετε.

Διαβάστε ακόμη: 

Αποκτήστε το τέλειο σώμα μπαλαρίνας στο σπίτι

Ελένη Πετρουλάκη: Να πώς διατηρεί αυτά τα καλλίγραμμα πόδια

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram