AfterChristmas Detox: Πρόγραμμα διατροφής από τη διατροφολόγο των διασήμων

Συνεχίζουμε το μαραθώνιο της αποτοξίνωσης και της δίαιτας, αυτή τη φορά με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής από τη διατροφολόγο Christine Avanti, η οποία έχει αναλάβει τα διατροφικά προγράμματα πολλών διασήμων του εξωτερικού. Με την πεποίθηση «Αν για δύο εβδομάδες τα γεύματα σας στηρίζονται στις άπαχες τροφές -καθαρές πρωτεΐνες και σωστοί υδατάνθρακες- θα χάσετε εύκολα τα κιλά που πήρατε στις διακοπές» μας πείθει να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα που εμπιστεύτηκε αποκλειστικά στο In Style. Δείτε λοιπόν το βασικό γεύμα που προτείνει η διατροφολόγος.

Δευτέρα: Ψητό στήθος κοτόπουλο με ρύζι ή κινόα, καρότα και κολοκυθάκια

85 γρ. Ψητό στήθος κοτόπουλο (χωρίς πέτσα)

3/4 κούπα βρασμένο μαύρο ρύζι ή κινόα

1/2 κούπα βρασμένα καρότα

1/2 κούπα σταφύλια

1 κ. σ. Παρθένο ελαιόλαδο

Μπαχαρικά και μυρωδικά τις επιλογής σας

1/2 κούπα βραστά κολοκυθάκια

Νερό και τσάι

1 Μερίδα: 381θερμίδες, 27 γραμ. Πρωτεΐνες, 55 γραμ. Υδατάνθρακες, 7 γραμ. Λίπος

Τρίτη: Σολωμός με κρούστα από μυρωδικά, baby πατάτες και αγκινάρες

85 γρ. ψητό σολωμό

170 γρ. Κόκκινες πατάτες

1 μεσαία αγκινάρα στον ατμό

1 κ. σ. Παρθένο ελαιόλαδο

1 κούπα σπανάκι

1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο

1 κ.σ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο

Αλάτι και πιπέρι

Νερό και τσάι

1. Βράστε την αγκινάρα στον ατμό για 30- 40 λεπτά.

2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο και ψεκάστε με το ελαιόλαδο. Πλύνετε το σολωμό, σκουπίστε τον και βάλτε του από πάνω σκόρδο, δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Ψήστε για 10- 15′, ανάλογα με το πόσο χροντρό είναι το κομμάτι του σολωμού. Σερβίρετε με τις βραστές πατάτες, τις αγκινάρες και το σπανάκι.

1 μερίδα: 371 θερμίδες, 28 γραμ. Πρωτεΐνες, 52 γραμ. Υδατάνθρακες, 8 γραμ. Λιπαρά
Τετάρτη: Ψητό ψάρι με σάλτσα ντομάτα coulis

Για τη σάλτσα:

2 παραγινωμένες ντομάτες

1/4 κούπα ξύδι

1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο

1 κ.σ. αλάτι
Για το ψάρι:

4 φιλέτα ιππόγλωσσο

Αλάτι και πιπέρι

1/2 κ.σ. φρεσκοκομμένο πιπέρι

1 ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

1/4 κούπα παρθένο ελαιόλαδο

1 ματσάκι θυμάρι

Χυμός από ένα λεμόνι

Για τη σάλτσα:

1. Βάλτε ένα κατσαρολάκι νερό να βράζει. Σε ένα μπολ βάλτε πάγο και νερό. Κάνετε ένα Χ στον πάτο κάθε ντομάτας. Βάλτε τις ντομάτες στο βραστό νερό και ζεματίστε τες για 1´. Ύστερα βάλτε τα στο μπολ με τον πάγο και ξεφλουδίστε τες. Κόψτε στη μέση τις ντομάτες, και πιέστε τες ώστε να βγει το ζουμί και οι σπόροι.

2. Σε ένα μέτριο μπολ κόψτε τη σάρκα της ντομάτας σε μικρά κομματάκια. Ανακατέψτε με το σκόρδο και το ξύδι και αφήστε στην άκρη για 30 λεπτά.

3. Ανακατέψτε το μίγμα της σάλτσας, προσθέστε αλάτι και πιπέρι, κρεμμύδι και λάδι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για το ιππόγλωσσο:

1. Αλείψτε με λάδι το φιλέτο, βάλτε το στη γάστρα, πασπαλίστε με αλάτι και φρισκοτριμμένο πιπέρι. Παράλληλα προθερμάνετε το φούρνο σε μια μέση προς ψιλή θερμοκρασία.

2. Βάλτε το θυμάρι πάνω στο ψάρι και έπειτα βάλτε τη γάστρα στο φούρνο. Όταν το θυμάρι αρχίζει να καπνίζει, βγάλτε το ψάρι σε σχάρα μέσα στη γάστρα και κλείστε το καπάκι. Αφήστε να ψηθεί για 6′.

3. Σερβίρετε το ψάρι με τη σάλτσα ντομάτας coulis και διακοσμείστε με θυμάρι.

4 μερίδες: η καθεμία 273 θερμίδες, 24 γραμ. Πρωτεΐνη, 3 γραμ. Υδατάνθρακες, 18 γραμ. Λίπος
Πέμπτη: BBQ στήθος κοτόπουλο, καλαμπόκι και πεπόνι

85 γρ. στήθος κοτόπουλο (χωρίς πέτσα)

1/2 καλαμπόκι

2 κούπες κομματάκια πεπόνι

1 κ. σ. Παρθένο ελαιόλαδο ( με αυτό αλείψτε το κοτόπουλο πριν το βάλετε στο grill)

1 κουτ. BBQ sauce

Νερό και τσάι

1 μερίδα: 393 θερμίδες, 27 γραμ. Πρωτεΐνες, 50 γραμ. Υδατάνθρακες, 12 γραμ. Λίπος
Παρασκευή: Sushi, μαύρο ρύζι και λαχανικά στον ατμό

Το ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να βρείτε τα υλικά, αλλά κάποια delicatessen μπορούν να σας λύσουν τα χέρια.

2 κομμάτια salmon roll

2 κομμάτια tuna roll (αν είστε έγκυος, αντικαταστήστε τον τόνο με το σολωμό)

2 κομμάτια yellowtail roll

Ρύζι

1/5 αβοκάντο κομμένο σε μικρά κομμάτια

Soy sauce

wasabi

1 κούπα λαχανικά στον ατμό

Νερό και τσάι

1 μερίδα: 326 θερμίδες, 22 γραμ πρωτεΐνες, 44 γραμ. Υδατάνθρακες, 4 γραμ. Λιπαρά
Σάββατο: Tacos κοτόπουλου

85 γρ. στήθος κοτόπουλο (χωρίς πέτσα)

1 τορτίγια 6”

1/4 κούπα κόκκινα φασόλια

1/4 κούπα ρύζι

παρθένο ελαιόλαδο σε μορφή σπρέι

φρέσκια σάλτσα, ντομάτα, κρεμμύδι και μαρούλι

Νερό και τσάι

1. Τυλίξτε το κοτόπουλο στη ζεστή τορτίγια, με το μαρούλι, τη ντομάτα, το κρεμμύδι, και τη σάλτσα. Απολαύστε τα μαύρα φασόλια και ρύζι σαν συνοδευτικό.

1 μερίδα: 388 θερμίδες, 29 γραμ. Πρωτεΐνες, 56 γραμ. Υδατάνθρακες, 7 γραμ. Λίπαρα

Κυριακή: Μοσχάρι

85 γραμ. Noodles ρυζιού

1 κ.τ. λάδι καρύδας

2 κ.σ. τριμμένο σκόρδο

2 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ

1 μπριζόλα μοσχαρίσια

16 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα στη μέση

2 καρότα

1 κούπα φύτρες φασολιών

1. Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους βάλτε τα noodles να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε και αφήστε στην άκρη.

2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώστε σε μέτρια φωτιά το λάδι καρύδας. Προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ και τη μοσχαρίσια μετά για 5′ μέχρι να ροδήσει. Προσθέστε τα λαχανικά και αφήστε τα να μαγειρευτούν για περίπου 30′. Προσθέστε τη soy sauce και ανακατέψτε για 1′. Τραβήξτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τα noodles και τις φύτρες από τα φασόλια και ανακατέψτε. Σερβίρετε κατευθείαν.

4 μερίδες: ανά μερίδα: 210 θερμίδες, 21 γραμ. Πρωτεΐνες, 19 γραμ. Υδατάνθρακες, 5 γραμ. λιπαρά

Διαβάστε ακόμα:

O Justin Bieber είναι το νέο πρόσωπο του Calvin Klein

Céline: Αυτή είναι η αγαπημένη μας καμπάνια για την ερχόμενη σεζόν

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram