5 βήματα για να κάνετε αποτοξίνωση με νερό και λεμόνι

Μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες του συκωτιού είναι να αποβάλει από το οργανισμό μας τις τοξίνες και τις βλαβερές ουσίες. Εάν ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή, αυτό βοηθάει το συκώτι σας να κάνει ακόμη πιο αποτελεσματικά τη δουλειά του. Εάν όμως δεν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, τότε θα σας προτείναμε να δοκιμάσετε… χυμό λεμονιού.

Ναι, ναι σωστά διαβάσατε, σύμφωνα με το naturalhealthezine.com ο χυμός λεμονιού, εκτός από τις τόσες ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει στον οργανισμό μας, όπως είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, αλλά και η περιποίηση των μαλλιών και του δέρματός μας, συμβάλλει δραστικά στην αποβολή των ανεπιθύμητων τοξινών.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω 5 απλά βήματα

  • Πάρτε ένα λεμόνι και πλύνετε το καλά. Στη συνέχεια σκουπίστε το με μια πετσέτα ή ένα καθαρό πανί κουζίνας.
  • Κόψτε το λεμόνι στη μέση, σταυρωτά και αφαιρέστε τα κουκούτσια που μπορεί να έχει μέσα.
  • Στη συνέχεια προσθέστε το χυμό του σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό.
  • Εάν βρίσκετε το μείγμα πολύ ξινό, τότε μπορείτε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη, μέλι ή οποιοδήποτε άλλο φυσικό γλυκαντικό της αρεσκείας σας.
  • Ανακατέψετε καλά μέχρι να διαλυθεί και πιείτε το αμέσως. Οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να πίνουν το συγκεκριμένο μείγμα το πρωί (αντί για καφέ η τσάι). Ο οργανισμός μας όμως αποβάλλει τις τοξίνες τις ώρες που βρίσκεται σε μια κατάσταση χαλάρωσης και ηρεμίας, όποτε ιδανικά θα ήταν καλύτερο να το καταναλώσετε το βράδυ λίγο πριν κοιμηθείτε.