15 πράγματα που οι επιτυχημένες γυναίκες κάνουν την Δευτέρα

Διαβάσαμε στο Ladylike.gr πως να οργανωθούμε σωστά για να πάει καλά η εβδομάδα. Δείτε παρακάτω.
Το Σαββατοκύριακο εκτός δουλειάς είναι από τη μία ανάσα για ξεκούραση, αλλά από την άλλη κάνει την επανένταξή σου στο γραφείο δύσκολη. Η Δευτέρα είναι πάντα πιο απαιτητική από τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας καθώς μεσολαβούν δύο μέρες που σε βγάζουν από το εργασιακό κλίμα.

Αντιμετώπισε το χάος που προκύπτει κάθε Δευτέρα πρωί, ακολουθώντας μερικούς απλούς οργανωτικούς κανόνες που βάζουν σε τάξη το δύσκολο πρωινό που “επιστρέφεις” στη δουλειά σου. Οι επιτυχημένες γυναίκες έχουν να μοιραστούν μερικούς “χρυσούς” κανόνες καριέρας που πρέπει να ξεκινήσεις να εφαρμόζεις από την αρχή της εβδομάδας.

1. Ξύπνα νωρίς και γυμνάσου

Η πρωινή γυμναστική ενεργοποιεί τον οργανισμό και τον μεταβολισμό σου και σε βοηθά να διατηρηθείς ακμαία. Έτσι θέτεις γερές βάσεις για μια πιο παραγωγική εβδομάδα. Παράλληλα εκκρίνονται και ενδορφίνες, οι οποίες θα βοηθήσουν στο να ανέβει και η διάθεσή σου.

2. Φάε ένα υγιεινό πρωινό

Ένα καλό πρωινό είναι βασικό για να ξεκινήσεις τη μέρα σου, πόσο μάλλον την εβδομάδα σου. Μην περιμένεις μέχρι το μεσημέρι δουλεύοντας με ένα στομάχι που παραμιλά και γουργουρίζει. Αντ’ αυτού φάε σωστά και ξεκίνα με όρεξη για δουλειά, όχι για γεύμα.

3. Φτάσε στην ώρα σου

Μην πατάς την “αναβολή” στο ξυπνητήρι σου. To “Snooze” είναι το κουμπί του διαβόλου, ειδικά όταν πρόκειται για Δευτέρα πρωί. Αν ξυπνήσεις στην ώρα σου και φτάσεις με την άνεσή σου στη δουλειά σου, θα έχεις και μερικά επιπλέον λεπτά να χαλαρώσεις και να είσαι ήρεμη μέχρι να μπεις στους φρενήρεις εργασιακούς ρυθμούς.

4. Καθάρισε το γραφείο σου

Αν δεν τακτοποίησες το γραφείο σου την Παρασκευή, κάντο τουλάχιστον το πρωί της Δευτέρας. Ένα ακατάστατο γραφείο θα κάνει πιο αγχωτικό το πρωινό σου και την πρώτη μέρα της εβδομάδας στη δουλειά. Γίνε οργανωτική και βάλε τα αρχεία και τα χαρτιά σου με σειρά προτεραιότητας, έτσι θα ξέρεις ποιο επείγει περισσότερο και θα ασχοληθείς με αυτό πριν απ’ όλα.

5. Να είσαι προετοιμασμένη για το απρόσμενο

Τη Δευτέρα είναι πολύ πιθανό να έχουν μείνει υποχρεώσεις από το Σαββατοκύριακο που θα πρέπει εσύ να ολοκληρώσεις. Ή μπορεί κάλλιστα να έχεις ξεχάσει μια δουλειά που είχες να κάνεις. Για τον λόγο αυτό μην πας στο γραφείο με το σκεπτικό ότι ξέρεις τι σε περιμένει. Προσπάθησε όσο γίνεται να είσαι προετοιμασμένη για το απροσδόκητο και να έχεις λίγο επιπλέον χρόνο στο τσεπάκι για να ασχοληθείς με ό,τι προκύψει.

6. Ενημέρωσε τη λίστα με τις υποχρεώσεις και τους στόχους σου

Να θέτεις πέντε με οκτώ στόχους κάθε Δευτέρα πρωί για την εβδομάδα που θα ακολουθήσει. Πετυχαίνοντάς τους στο τέλος της εβδομάδας, θα μπορείς να νιώθεις πιο περήφανη για τον εαυτό σου και να σου αναθέτεις επιπλέον αντικείμενα για την επόμενη εβδομάδα, χτίζοντας έτσι το προσωπικό σου προφίλ επιτυχίας και αυτοπεποίθησης.

7. Μίλα περισσότερη ώρα με τους συνεργάτες σου

Τη Δευτέρα είναι εξαιρετικής σημασίας να περνάς λίγο παραπάνω χρόνο για να τα πεις με τους συνεργάτες σου. Χρειάζονται επιπλέον ώθηση για να ξεκινήσει η εβδομάδα και μία φιλική εργασιακή συζήτηση θα διαμορφώσει ένα πιο θετικό περιβάλλον και μια αίσθηση κοινότητας για μια επικείμενη παραγωγική εβδομάδα.

8. Προσπάθησε να χαμογελάς περισσότερο

Με το να χαμογελάς, η θετική ενέργεια μπορεί να γίνει μεταδοτική και στους γύρω σου, να χαλαρώσετε και να ολοκληρωθούν πιο εύκολα και γρήγορα όλα τα projects που έχετε για την Δευτέρα.

9. Οραματίσου τις εβδομαδιαίες επιτυχίες

Με το να σκέφτεσαι τα θετικά αποτελέσματα που μπορούν να έχουν τα εργασιακά projects της εβδομάδας, θα μπορείς να δουλέψεις αντίστροφα και θα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις προκειμένου να έχεις την επιθυμητή έκβαση.

10. Δώσε προτεραιότητα στα επείγοντα

Ψάχνοντας τα emails σου, δώσε σημασία σε εκείνα που έχουν τίτλο “Επείγον” ή τη σήμανση με το αστεράκι. Ασχολήσου με τις προτεραιότητες και σκέψου ποιοτικά και όχι ποσοτικά.

11. Αντιμετώπισε πρώτα τις απαιτητικές καταστάσεις

Με το “απαιτητικές” εννοούμε εκείνες τις περιπτώσεις που κανείς δε θέλει να ασχοληθεί μαζί τους, κάτι σαν τη “λάντζα” του γραφείου. Προτίμησε να τις βγάλεις σε πέρας το πρωί, όταν ακόμα έχεις πολλή ενέργεια και δε νιώθεις κουρασμένη. Φρόντισε να μην τις αναβάλεις για πιο μετά στη μέρα, όταν θα προκύψει και περισσότερη δουλειά.

12. Να απευθύνεσαι με περισσότερη “ανθρωπιά” και ευγένεια στους γύρω σου

Μέσα στην όλη διάθεση “θετικής ενέργειας” που είναι προτιμότερο να ξεκινά η εβδομάδα, προτίμησε να συμπεριφέρεσαι πιο ευγενικά στους συνεργάτες σου. Για παράδειγμα τα mails, που στέλνεις μπορούν να ξεκινούν με ένα “Καλημέρα, ελπίζω να είχατε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο”, ώστε να δώσεις το καλό παράδειγμα, αλλά παράλληλα να πεις και αυτό που θες και αφορά στη δουλειά.

13. Πες “όχι”

Τη Δευτέρα συνήθως όλοι θυμούνται ότι σε θέλουν για κάτι που σκέφτηκαν το Σαββατοκύριακο. Μπορείς πολύ ευγενικά να αρνηθείς και να υποσχεθείς ότι θα ασχοληθείς μαζί τους λίγο αργότερα, ώστε να τελειώσεις με τις προτεραιότητες της εβδομάδας. Φυσικά εδώ αποτελεί εξαίρεση το αφεντικό σου.

14. Μείνε συγκεντρωμένη

Οι επιτυχημένες γυναίκες δεν κολλάνε με τα νέα πράγματα που προκύπτουν το Σαββατοκύριακο, αλλά τα οργανώνουν σε ένα ξεχωριστό κουτάκι και ασχολούνται με τα εργασιακά ζητήματα με τη σειρά που έχουν προκύψει από την αρχή της εβδομάδας.

15. Θυμήσου ότι υπάρχει και η Τρίτη

Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να περιμένουν και δε θα χαλάσει ο κόσμος αν τα κάνεις την Τρίτη. Το άγχος της Δευτέρας μπορεί κυριολεκτικά να διαλύσει μια εργαζόμενη γυναίκα, γι’ αυτό είναι πολύ καλύτερο να χαλαρώσεις, να οργανωθείς και να ξεχωρίσεις ποια ζητήματα είναι επείγοντα. Μ’ αυτό τον τρόπο θα αφαιρέσεις λίγο βάρος από τη Δευτέρα σου, αλλά παράλληλα θα διευκολύνεις και την Τρίτη σου, γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνεις πρώτα.

Πηγή Ladylike.gr

Τα χαρακτηριστικά της (πραγματικά) έξυπνης γυναίκας

Νicole Dosso: Η γυναίκα πίσω από την ανέγερση του Πύργου της Ελευθερίας

Virginia Johnson: Α master of sex ή απλά σεξ με το αφεντικό;