10 βήματα για έξυπνες χριστουγεννιάτικες αγορές

Οι αγορές είναι μία από τις αγαπημένες συνήθειες κάθε γυναίκας. Και ειδικά τα Χριστούγεννα! Και ενώ πάντα κάτι λείπει από κάθε γκαρνταρόμπα θα πρέπει να προσδιορίσουμε τι είναι αυτό με στόχο να επιτύχουμε το έξυπνοshopping και να μην αγοράζουμε διαρκώς ρούχα και αξεσουάρ που μας είναι εντελώς άχρηστα και δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα στο στυλ και τις εμφανίσεις μας.

Δείτε παρακάτω 10 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να ψωνίσετε σωστά:

Shop Smart: Βήμα Πρώτο

Αποφασίστε ποιες είναι τελικά οι ανάγκες σας. Δείτε τα ρούχα σας με μια διαφορετική ματιά. Περιορίστε τα έξοδά σας  αφαιρώντας περιττά αξεσουάρ από την αρχική σας shopping list.

Shop Smart: Βήμα Δεύτερο

Φτιάξτε το δικό σας, προσωπικό στυλ. Ξεκινήστε να υποστηρίζεται με το ντύσιμό σας μια ανέξοδη,αντισυμβατική τάση. Αγνοήστε τη διαφήμιση. Γιατί να ακολουθείτε το πλήθος; Για παράδειγμα, γιατί να βάλετε και εσείς το χρώμα κόκκινο επειδή “πρέπει”;

Shop Smart: Βήμα Τρίτο

Δώστε έμφαση στη διαχρονική φινέτσα. Επιλέξτε τα ρούχα σας προσεκτικά. Ψάξτε για κλασικά σχέδια και ουδέτερα χρώματα που ταιριάζουν με τα περισσότερα ρούχα σας.

Shop Smart: Βήμα Τέταρτο

Οργανώστε τη γκαρνταρόμπα σας. Xωρίστε τα ρούχα σας σε ομάδες ανάλογα με το στυλ και το είδος τους και σκεφτείτε όσο περισσότερους πιθανούς συνδυασμούς μπορείτε. Κάντε μια λίστα με όλες τους εφικτούς συνδυασμούς και ανατρέξτε σε αυτή συχνά.

Shop Smart: Βήμα Πέμπτο

Φτιάξτε πλάνο αγορών. Καθορίστε τι είναι αυτό που σας λείπει ώστε να ολοκληρώσετε ένα outfit. Αφαιρέστε μία πιθανή αγορά που στην ουσία δεν ταιριάζει με τα ρούχα σας.

Shop Smart: Βήμα Έκτο

Να είστε υπομονετικές. Όχι επειδή είναι γιορτές να προβείτε σε υπερβολές. Ελέγξτε την ποιότητα, το χρώμα και την υφή δίνοντας έμφαση στο μακροχρόνιο στυλ.Η «ανακύκλωση» της μόδας φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο vintage κομμάτια.

Shop Smart: Βήμα Έβδομο

Πραγματοποιήστε έρευνα αγοράς. Έχετε ακόμη μέρες μέχρι το βράδυ του ρεβεγιόν. Πριν καταλήξετε σε αυτό που θέλετε να αγοράσετε επισκεφθείτε αρκετά καταστήματα ψάχνοντας αυτό με τις πιο προσιτές τιμές.

Shop Smart: Βήμα Όγδοο

Δοκιμάστε ρούχα από πιο οικονομικά brands. Δεν έχει σημασία η εταιρία αλλά το στυλ. Επίσης μεταχειρισμένα ενδύματα μπορούν να αποδειχθούν θησαυρός.

Shop Smart: Βήμα Ένατο

Να έχετε στην τσάντα σας ένα περιορισμένο ποσό χρημάτων. Μείνετε εντός του προϋπολογισμού σας αφήνοντας τις πιστωτικές κάρτες στο σπίτι.

Shop Smart: Βήμα Δέκατο

Μην αφαιρείτε τις ετικέτες. Περιμένετε μια εβδομάδα για να σκεφτείτε καλά. Αφαιρέστε τις ετικέτες όταν είστε σίγουρες ότι η αγορά που πραγματοποιήσατε είναι κατάλληλη για εσάς.

Διαβάστε ακόμη: 

Beauty revelations: Ανακαλύψαμε τα αγαπημένα προϊόντα μακιγιάζ των stars

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram