Grown Alchemist: Γνώρισε τη νέα γενιά βιολογικά προηγμένων καλλυντικών περιποίησης από την Αυστραλία

Συνάντησα στην Αθήνα τον Jeremy Muijs, ιδρυτή της Grown Alchemist, ενός πρωτο- ποριακού brand περιποίησης με βιολογικά προϊόντα. Προέρχεται από την Αυστραλία και ιδρύθηκε το 2008 από δύο αδέλφια – τους Jeremy και Keston Muijs–, που ταξιδεύουν στον κόσμο για να βρουν υψηλής ποιότητας φυτικά συστατικά. Αναμειγνύοντας στοιχεία της επιστήμης με στοιχεία της φύσης, κατέληξαν σε μια σειρά από γνήσια, καθαρά και πράσινα προϊόντα που το δέρμα σου θα λατρέψει. Οι σύγχρονοι αυτοί αλχημιστές, πλαισιωμένοι από μια ομάδα Bio χημικών και γιατρών με εξειδίκευση στην κοσμετολογία, χρησιμοποιούν μηδενικά τεχνητά και επιβλαβή συστατικά για τις συνθέσεις που δημιουργούν. Οι οργανικές τους φόρμουλες στοχεύουν στη βελτίωση της υφής και της εμφάνισης του δέρματος. Τα προϊόντα λειτουργούν συνεργατικά με την επιδερμίδα προάγοντας την υγεία των κυττάρων του οργανισμού, ώστε να βελτιώσουν τη λειτουργικότητα των κυττάρων του δέρματος και συνεπώς να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να λάμψει η ομορφιά και η νεότητα εκ των έσω.

Jeremy και Keston Muijs, τα δύο αδέλφια που δημιούργησαν την Grown Alchemist, ένα πρωτοποριακό brand οργανικών προϊόντων περιποίησης.

Οι συνθέσεις των προϊόντων δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία περιποίησης και αισθήσεων. Η μυρωδιά των φυσικών συστατικών είναι παραπάνω από εκπληκτική. Σε τυλίγουν σαν να έχεις θεραπεία spa στη μέση μιας ηλιόλουστης ημέρας στην ύπαιθρο. Τα πλούσια βοτανικά αρώματα των βιολογικών προϊόντων θα σε κάνουν να αισθανθείς απίστευτα αναζωογονημένη.

Ποιες είναι οι βασικές ιδέες που σας έκαναν να δημιουργήσετε με τον αδελφό σας την Grown Alchemist;

Εργαστήκαμε για πολλά χρόνια ως σύμβουλοι στον τομέα ανάπτυξης προϊόντων και εμπορικών σημάτων για άλλες εταιρείες. Εκείνη την περίοδο, άρχισε να κερδίζει έδαφος ο όρος «wellness», που απασχολούσε πολλούς πελάτες μας. Με γνώμονα αυτή την ανάγκη, αποφασίσαμε στις αρχές του 1990 να προχωρήσουμε στην έρευνα και ανάπτυξη φυσικών προϊόντων στην αγορά ευεξίας και περιποίησης της επιδερμίδας. Στη διάρκεια της εξερεύνησής μας και διεξάγοντας κλινικές μελέτες, παρατηρήσαμε ότι η κυτταρική λειτουργία βελτιώνεται σε μεγάλο βαθμό με τη συνεχή χρήση φυσικών ενεργών συστατικών. Αυτή η συνειδητοποίηση γέννησε το brand Grown Alchemist. Είμαστε παθιασμένοι με το να δημιουργούμε προϊόντα κι αυτό είναι ίσως το πιο ικανοποιητικό μέρος της δραστηριότητάς μας.

Ποια είναι η συμβολή της Grown Alchemist στους καταναλωτές, ώστε να αποτρέψουν τη γήρανση και να προστατεύσουν τον οργανισμό εκ των έσω;

Καθημερινά επικοινωνούμε με τους γύρω μας μέσω του δέρματος και των εκφράσεων του προσώπου μας. Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, γι’ αυτό και πρέπει να το προσέχουμε. Για να προστατευτεί εκ των έσω και να μπορούμε να προσφέρουμε αναγεννητικούς παράγοντες που δρουν στην επιδερμίδα, θα πρέπει να είμαστε υγιείς ολιστικά.

Τρεις παράγοντες που παίζουν ρόλο στην Grown Alchemist;

  1. Τα ενεργά φυσικά συστατικά, που χρησιμοποιούμε στη δημιουργία των προϊόντων μας.
  2. Η ενασχόλησή μας με τη λειτουργικότητα των κυττάρων του δέρματος και της κυτταρικής υγείας.
  3. Η επίτευξη της υγείας στο δέρμα, με μια προσέγγιση που λαμβάνει υπόψη όλους τους παράγοντες που την επηρεάζουν, από την τοπική εφαρμογή προϊόντων περιποίησης μέχρι τον τρόπο που επιδρά το περιβάλλον, η συναισθηματική μας κατάσταση, ακόμα και η υγεία του πεπτικού μας συστήματος.

Η εμπειρία που θα προσφέρουν όλα τα προϊόντα ευεξίας είναι το μεγάλο θέμα για την επόμενη δεκαετία. Στα προϊόντα σας υπάρχει αυτό το κομμάτι; Παρέχουν μια ξεχωριστή εμπειρία;

Υπάρχουν πολλά προϊόντα Grown Alchemist και μπορούν να προσφέρουν στους καταναλωτές μια ολιστική εμπειρία περιποίησης. Η αποτοξίνωση είναι μια διαδικασία που λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας. Ένα από τα πιο αγαπημένα μου προϊόντα αποτοξίνωσης είναι το Detox Serum, ένας ορός που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Άλλο ένα από τα αγαπημένα μου, που χαρίζει instant smoothing εμπειρία, είναι το Instant Smoothing Serum ή, όπως ονομάζεται στην Αμερική για τους σταρ του κινηματογράφου, το προϊόν της Cinderella. Πρόκειται για έναν ορό ο οποίος παρασκευάζεται με τη χρήση ενός πολύπλοκου συνδυασμού υψηλού, μεσαίου και χαμηλού μοριακού βάρους, υαλουρονάνης, φυτικής προέλευσης. Χαρίζει άμεση ανόρθωση μέσω της έντονης ενυδάτωσης που προσφέρει, λειαίνοντας άμεσα την επιδερμίδα. Αυτό το σκεύασμα είναι ιδανικό για χρήση ως εντατική ενυδατική θεραπεία. Προτείνω, επίσης, αυτό τον ορό ως το τέλειο προϊόν για στιγμιαίο αποτέλεσμα, ενυδάτωσης και «γεμίσματος» της επιδερμίδας πριν τη βραδινή έξοδο.

Το brand σας βασίζεται σε μια ολιστική και λειτουργική προσέγγιση. Η ευεξία και οι αλλαγές του τρόπου ζωής είναι οι πυλώνες της; Έχετε κάποιες προσωπικές συμβουλές ευεξίας για τους αναγνώστες μας;

Η μοναδική συμβουλή μου θα ήταν η διατήρηση της υγείας του πεπτικού συστήματος. Το σύστημα αυτό έχει χαρακτηριστεί ως ο «δεύτερος εγκέφαλος» του ανθρώπου, καθώς συνδέεται με τον εγκέφαλο και το υπόλοιπο σώμα, άρα και με το δέρμα.

Γιατί τα βιολογικά προϊόντα της Grown Alchemist είναι καλύτερα από άλλα του κλάδου;

Στην Grown Alchemist έχουμε διαμορφώσει λύσεις περιποίησης της επιδερμίδας που εξυπηρετούν τους πελάτες μας τόσο από λειτουργική όσο και από ηθική πλευρά, συνδυασμένες με premium ανακυκλώσιμες συσκευασίες, που αναβαθμίζουν ένα προϊόν βιολογικής περιποίησης της επιδερμίδας σε μια πολυτελή εμπειρία ομορφιάς. Αυτό είναι το σήμα κατατεθέν του brand μας, μια μάρκα καθαρής ομορφιάς. Τα παραπάνω συνδυάζονται παράλληλα και με τη συνεχή επιδίωξη της ενσωμάτωσης του υψηλότερου βαθμού οργανικών δραστικών συστατικών, τα οποία είναι διαπιστευμένα με ACO (Australian Certified Organic – Πιστοποίηση Οργανικών Προϊόντων Αυστραλίας βάσει διεθνών προτύπων) και SCA (SAFE Cosmetics Australia – Ασφαλή Προϊόντα Αυστραλίας). Αυτό πιστεύουμε ότι θέτει το εμπορικό μας σήμα εκτός συναγωνισμού με άλλους στον κλάδο και μας κατατάσσει ως το κορυφαίο brand καθαρής ομορφιάς.

Τα προϊόντα είναι φιλικά προς το περιβάλλον;

Όχι μόνο τα συστατικά μας, αλλά τα πάντα σχετικά με το εμπορικό μας σήμα είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Η Grown Alchemist βάζει όλες τις μαγικές της συνταγές σε βιώσιμη συ- σκευασία, που παράλληλα φαίνεται πολύ κομψή και εξελιγμένη στο ράφι του μπάνιου. Επίσης, έχουμε καλά νέα και για τους vegans, καθώς κανένα από τα προϊόντα μας δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα ή δεν περιέχει ζωικά παράγωγα. Πώς μπορείς να μην αγαπάς ένα τέτοιο εμπορικό σήμα;

Πού μπορεί κάποιος να τα προμηθευτεί τα Grown Alchemist;

Από την 1η Απριλίου, τα προϊόντα Grown Alchemist διατίθενται στο ισόγειο του πολυκαταστήματος attica City Link και πολύ σύντομα θα διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα της αλυσίδας Hondos Center.