Ποιες τροφές επηρεάζουν τη φυσική μας μυρωδιά;

Είμαστε αυτό που τρώμε… Και η μυρωδιά μας επηρεάζεται ανάλογα με τις γαστριμαργικές μας συνήθειες! Θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι τροφές που μπορούν να επηρεάσουν τη φυσική μας μυρωδιά και να μας κάνουν να μοσχοβολάμε;

Καθώς η διατροφική επιστήμη γίνεται όλο και πιο περίπλοκη και η ρήση «είσαι ό,τι τρως» γίνεται όλο και πιο κατανοητή, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια τρόφιμα, επηρεάζουν τη φυσική μας μυρωδιά, το προσωπικό μας άρωμα. Ίσως να έχουμε ακούσει για παράδειγμα, πως η κατανάλωση σκόρδου αφήνει ένα μοναδικό και όχι ευχάριστο άρωμα, τόσο στην αναπνοή όσο και στο δέρμα μας.

Δεν αποτελεί έκπληξη, η διαπίστωση ότι υπάρχει μια βαθιά και εγγενής σχέση, μεταξύ της διατροφής και της φυσικής μας μυρωδιάς, και το να μάθουμε λίγο περισσότερα για το ποιες τροφές επηρεάζουν αυτήν τη σχέση, μπορεί να μας βοηθήσει να ενισχύσουμε ή να μειώσουμε τη φυσική μας μυρωδιά, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή μας.

Ακόμη κι αν έχουμε άψογη προσωπική υγιεινή και προσέχουμε πολύ, λουζόμαστε καθημερινά και εφαρμόζουμε την αγαπημένη μας σειρά προϊόντων και αρωμάτων για να είμαστε καθαροί και να μυρίζουμε όμορφα, υπάρχουν επίμονες μυρωδιές που κολλάνε στο δέρμα μας. Μάλιστα αρκετές έρευνες δείχνουν ότι η μυρωδιά επιδρά ψυχοφυσιολογικά, στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ποιες τροφές επηρεάζουν τη φυσική μας μυρωδιά;

Μερικές τροφές αναδίδουν πιο δυνατές μυρωδιές από άλλες. Οι ενώσεις που σχηματίζει το άρωμα σε κάποιες τροφές εισέρχονται στα συστήματα εφίδρωσης του σώματός μας και κάνουν γνωστή την παρουσία τους, μέσω του ιδρώτα ή του σάλιου μας. Όπως συμβαίνει με πολλά πράγματα στη ζωή, το μέτρο είναι το μυστικό και σε αυτό!

Περισσότερα στο oloygeia.gr

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα