Zhanna D’Art: Πέθανε στα 40 της η διάσημη vegan influencer – Έκανε αυστηρή δίαιτα με τροπικά φρούτα
Credit: Raw food Creation by Zhanna D’art/Instagram

Σοκ προκαλεί ο θάνατος της vegan influencer, Zhanna D’Art, η οποία πέθανε από πείνα και εξάντληση στη Μαλαισία, αφού ακολουθούσε μία ακραία δίαιτα με τροπικά φρούτα.

Η Zhanna Samsonova, που κατάγεται από τη Ρωσία και είναι γνωστή ως Zhanna D’Art στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακολουθούσε επί δέκα χρόνια μια ωμή φυτική δίαιτα που περιελάμβανε φρούτα, φύτρες ηλιόσπορου, smoothies φρούτων και χυμούς.

Υπήρχαν επίσης περίοδοι κατά τις οποίες η 39χρονη ασκούσε “ξηρή νηστεία” – όπου αρνιόταν να φάει ή να πιει οτιδήποτε για μέρες.

Η Samsonova, η οποία δεν έπινε νερό για περισσότερα από έξι χρόνια και το αντικαθιστούσε με χυμούς φρούτων και λαχανικών, πέθανε στις 21 Ιουλίου στη Μαλαισία.

Η influencer, η οποία είχε περισσότερους από 10.000 followers στο Instagram και ταξίδευε σε όλη την Ασία τα τελευταία 17 χρόνια, φέρεται να πέθανε από λοίμωξη που μοιάζει με χολέρα και η οποία επιδεινώθηκε από την ακραία περιοριστική διατροφή της, δήλωσε η μητέρα της στη ρωσική εφημερίδα Vechernyaya Kazan.

Η επίσημη αιτία θανάτου της δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, καθώς η οικογένειά της προσπαθεί να επιστρέψει η σορός της στη Ρωσία εν μέσω γραφειοκρατικών καθυστερήσεων.

Η μητέρα της food blogger Vera Samsonova δήλωσε στα τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι η Samsonova επρόκειτο να επιστρέψει αεροπορικώς στο Καζάν την ημέρα του θανάτου της. Η Vera δεν ενέκρινε την ακραία διατροφή της κόρης της και προσπάθησε να την πείσει να εισάγει πιο ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες, αλλά εκείνη αρνήθηκε.

Η Samsonova πέρασε από τον βιγκανισμό σε μια αμιγώς ωμή διατροφή που αποτελείται από λαχανικά και φρούτα, με την influencer να μοιράζεται στο προφίλ της στο Instagram συνταγές που περιέγραφε ως “υγιεινές.”

Η influencer, η οποία εμφανιζόταν όλο και πιο αδυνατισμένη στα βίντεο της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο περνούσε ο καιρός, δημοσίευε πλάνα από το γεύμα της, το οποίο κατά καιρούς αποτελούνταν από ένα ολόκληρο πεπόνι και χυμό καρότου.

Σε ένα άλλο βίντεο, η Samsonova έλεγε στους followers της στο Instagram πώς έτρωγε ντοματίνια, ένα αβοκάντο και χυμό αβοκάντο για μεσημεριανό γεύμα. “Παρά το γεγονός ότι μαγειρεύω φανταχτερά ωμά πιάτα, εγώ η ίδια τρώω πολύ απλά. Το φαγητό μου είναι απλό, χωρίς λάδι, χωρίς αλάτι, χωρίς αφυδατωμένα τρόφιμα και χωρίς πρωτεΐνες“, είχε γράψει η Samsonova σε μια ανάρτηση. “Σήμερα για μεσημεριανό έχω νόστιμο κεφίρ αβοκάντο, γλυκά ντοματίνια και ώριμο αβοκάντο. Καλή όρεξη.”

Οι φίλοι και η οικογένειά της την προειδοποίησαν για την ακραία διατροφή της, αλλά εκείνη αρνήθηκε να την ακούσει και αυτό αποδείχθηκε μοιραίο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες πέθανε από μόλυνση και εξάντληση που επιδείνωσε η δίαιτα ωμής τροφής. Η φίλη της Samsonova, την οποία γνώρισε στην Ταϊλάνδη, δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο 116.ru: “Ήταν τρομακτικό να την κοιτάζω, για να είμαι ειλικρινής, τα χέρια της ήταν σαν αυτά της 12χρονης αδελφής μου, λεπτά.”

Ένας άλλος φίλος είπε ότι είδε τη Samsonova πριν από μερικούς μήνες στη Σρι Λάνκα και “έμοιαζε εξαντλημένη.”

“Την έστειλαν στο σπίτι της για να αναζητήσει θεραπεία. Ωστόσο, το έσκασε και πάλι. Όταν την είδα στο Πουκέτ, τρομοκρατήθηκα”, είπε. “Ζούσα έναν όροφο πάνω από αυτήν και κάθε μέρα φοβόμουν ότι το πρωί θα έβρισκα το άψυχο σώμα της. Την έπεισα να αναζητήσει θεραπεία, αλλά δεν τα κατάφερε“, πρόσθεσε ο φίλος.

Η Samsonova ακολουθούσε μια vegan διατροφή για περίπου περισσότερα από 15 χρόνια, ενώ όταν ξεκίνησε επέτρεπε στον εαυτό της να τρώει ψάρια και γαλακτοκομικά περιστασιακά. Ωστόσο, με την πάροδο των ετών, η περιοριστική της διατροφή γινόταν όλο και πιο ακραία και τελικά έτρωγε μόνο ωμά φρούτα και λαχανικά μαζί με χυμούς.

Είχε ισχυριστεί ότι τα δέκα χρόνια που ακολουθούσε μια ωμή φυτική διατροφή σήμαινε ότι ήταν “απόλυτα υγιής” και “δεν είχε ποτέ το συνηθισμένο εποχικό κρυολόγημα.” Το 2021, η Samsonova ταξίδεψε πίσω στην πατρίδα της, τη Ρωσία, για πρώτη φορά έπειτα από εννέα χρόνια, αλλά αμέσως αρρώστησε από κοροναϊό.

Η Samsonova δήλωσε τότε ότι είχε “αγνοήσει” όλες τις προφυλάξεις του Covid πριν μολυνθεί και ισχυρίστηκε ότι “θεραπεύτηκε” από τον ιό με ξηρά νηστεία – όπου δεν έπινε ή έτρωγε τίποτα για περισσότερες από δέκα ημέρες.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα