Τόλης Βοσκόπουλος: Ο αξέχαστος τραγουδιστής σε ένα υπέροχο φωτογραφικό πορτρέτο τη δεκαετία του ’60

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης. Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία από τις αρχές της δεκαετίας του ’60, όπου ο Τόλης Βοσκόπουλος έκανε τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα ως ηθοποιός.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

 Ο Τόλης Βοσκόπουλος σε ένα από τα ωραιότερα πορτραίτα της καριέρας του αρχές της δεκαετίας του ’60 από τον φακό του φωτογράφου Δημήτρη Χατζηπάρα, στα πρώτα καλλιτεχνικά του βήματα ως ηθοποιός. Την αγάπη του για την υποκριτική την εκφράζει στον πατέρα του στα μέσα της δεκαετίας του ’50 σε ηλικία μόλις 15 ετών, ο οποίος παρά την επιθυμία να δει τον μοναχογιό του να συνεχίζει το μανάβικο που διατηρεί στην Κοκκινιά, τον οδηγεί ο ίδιος στην Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Μια κίνηση που συγκινεί απίστευτα τον νεαρό τότε Τόλη, του οποίου τα μάτια σε κάθε αναφορά του συγκεκριμένου γεγονότος πλημμυρίζουν από δάκρυα για το μεγαλείο ψυχής του πατέρα του.

Στις 10 Νοεμβρίου του 1958 και πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του στην σχολή, κάνει το θεατρικό του ντεμπούτο με το έργο του Παντελή Χορν “Φλάντρω” που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία και διδασκαλία Θάνου Τράγκα. Τέσσερα χρόνια αργότερα αποφασίζει μαζί με τις αδερφές Στρατηγού να ανεβάσει δική του θεατρική παραγωγή που του δημιουργεί τεράστια χρέη όπου για να τα καλύψει κλείνεται μόνος του ολόκληρα 24ωρα σε ένα δωμάτιο για να μάθει μπουζούκι. Το συγκεκριμένο όργανο είναι δώρο του αγαπημένου του φίλου Κώστα Χατζηχρήστου ο οποίος του προτείνει να τον ακολουθήσει σε μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο μαέστρος των παραστάσεων όπου συμμετέχει Λυκούργος Μαρκέας διακρίνει το ξεχωριστό μουσικό χάρισμα που διαθέτει και το 1963 τον συστήνει στην εταιρεία Κολούμπια όπου ηχογραφεί το πρώτο του τραγούδι με τίτλο “Βήμα Βήμα”. Σταθμός στην καριέρα του και ο σπουδαίος Γιώργος Ζαμπέτας που απογειώνει το άστρο του στην κορυφή, τον οποίο και αποκαλεί μέχρι το τέλος δεύτερο πατέρα. Για τις επόμενες δεκαετίες ερμηνεύει με την αισθαντική φωνή του συγκλονιστικά τραγούδια μεγάλων συνθετών και δικές του δημιουργίες καθώς υπήρξε και ένας ταλαντούχος συνθέτης και στιχουργός.

Αποτελεί έναν από τους λίγους Έλληνες καλλιτέχνες που αντιπροσωπεύουν τον τίτλο του απόλυτου Σταρ, ο οποίος ρούφηξε την ζωή μέχρι το μεδούλι βιώνοντας πρωτόγνωρες στιγμές λατρείας από το κοινό που τον έβαλε στην καρδιά του ως τον “Πρίγκηπα του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα