Το ιστορικό διάγγελμα του βασιλιά Κάρολου: Δεσμεύομαι να σας υπηρετήσω με αφοσίωση, σεβασμό και αγάπη

Στο πρώτο του διάγγελμα, ο νέος βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή του στο πένθος για την εκλιπούσα Ελισάβετ Β’, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα υπηρετήσει τις ίδιες αξίες με τη μητέρα του. Τόνισε πως αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ίδιο και για όλη τη βασιλική οικογένεια.

Ανακοίνωσε επισήμως ότι ο μεγαλύτερος γιος του, Ουίλιαμ, θα είναι πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του θρόνου. Παράλληλα, η σύζυγος του Ουίλιαμ, Κάθριν, θα φέρει τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας, τον οποίο κατείχε η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

«Της οφείλω ένα τεράστιο χρέος. Η βασίλισσα Ελισάβετ έζησε μία πλούσια ζωή. Η υπόσχεση που έδωσε να υπηρετεί τη χώρα είναι σημαντική. Ο θάνατος της πολυαγαπημένης μου μητέρας, της βασίλισσας, είναι μια στιγμή υπέρτατης θλίψης για εμένα. Η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλη τη χώρα, την κοινοπολιτεία και για αμέτρητους ανθρώπους. Ανακούφιση και για μένα και για την οικογένειά μου, προσφέρουν ο σεβασμός και η στοργή που απολάμβανε η μητέρα μου, καθ’ όλη τη διάρκεια της βασιλείας της.
Η ζωή μου φυσικά θα αλλάξει. Δεν θα μπορώ να αφιερώνω τόσο πολύ χρόνο και ενέργεια στα φιλανθρωπικά ιδρύματα… Επίσης είναι εποχή αλλαγών και για την οικογένεια μου. Η Καμίλα είναι στο πλευρό μου και γίνεται βασιλική σύζυγος και ξέρω ότι θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Όποια κι αν είναι η καταγωγή ή οι πεποιθήσεις σας, θα προσπαθήσω να σας υπηρετήσω με πίστη, σεβασμό και αγάπη».

Στη συνέχεια ο Κάρολος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο διάδοχός του, πρίγκιπας Ουίλιαμ, “θα συνεχίσει να εμπνέει τους ανθρώπους”, ενώ εξέφρασε την αγάπη του στον Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ “που συνεχίζουν να χτίζουν τις ζωές τους στο εξωτερικό”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Εμφανώς συγκινημένος ο βασιλιάς Κάρολος, ολοκλήρωσε το διάγγελμα, απευθυνόμενος στην εκλιπούσα μητέρα του με τα εξής λόγια:
“Καθώς ξεκινάς το τελευταίο σου ταξίδι για να συναντήσεις τον πολυαγαπημένο μου πατέρα… Σε ευχαριστώ για την αγάπη, την αφοσίωση στην οικογένεια μου και την οικογένεια των εθνών. Εύχομαι οι άγγελοι να σε οδηγήσουν στην ανάπαυση, τραγουδώντας”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα