Συγκλονιστικά πλάνα από τη συντριβή drone σε ισλανδικό ηφαίστειο
Πλάνα από το βίντεο του Danny Mcgee

Εντυπωσιακά πλάνα προσφέρει ο κινηματογραφιστής Danny Mcgee με τα drones του. Και μπορεί τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη να προσφέρουν πλάνα που κόβουν την ανάσα, ιδίως από εχθρικά φυσικά περιβάλλοντα, αλλά αυτό δεν γίνεται πάντα χωρίς ρίσκο.

Ο Danny Mcgee στη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ισλανδία, αποφάσισε να τραβήξει κοντινά πλάνα από τα ηφαίστεια της περιοχής. Έχοντας μόνο μια τελευταία κάρτα SD και ενώ τελείωνε η μπαταρία του drone, το έστειλε για έναν τελευταίο γύρο, μόνο που παραλίγο να το χάσει από τη λάβα.

Σε ένα βίντεο που ανέβασε στο κανάλι του στο YouTube, ο Mcgee μοιράζεται αυτά που θα μπορούσαν να είναι τα τελευταία λεπτά του drone του. Καθώς πλησιάζει τον κρατήρα, μπορεί κάποιος να ακούσει τη λάβα που σιγοβράζει. Οι εκρήξεις γίνονται πιο έντονες και ο Mcgee κατεβάζει το drone για να τραβήξει πλάνα σε όλο τους το μεγαλείο. Ωστόσο, σταγόνες λάβας καταπίνουν ξαφνικά το μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Ενώ η συσκευή καταγράφει υπέροχα οπτικά πλάνα, ταυτόχρονα χτυπιέται από πυρακτωμένο υλικό, καθώς περιστρέφεται στον αέρα “Ωχ, όχι! Το έχασα”, ακούγεται να λέει ο Mcgee.

Ωστόσο, σαν από θαύμα, το drone κατάφερε να ξεφύγει από τον κρατήρα. Καθώς μερικές από τις προπέλες του έχουν χτυπηθεί από τη λάβα, αγωνίζεται να επιστρέψει στον Mcgee, αλλά τα καταφέρνει.

“Αυτά είναι εντελώς θρυμματισμένα και σαν να έχουν λιώσει“, είπε ο Mcgee δείχνοντας τα απανθρακωμένα μέρη. “Πίστευα στα σίγουρα ότι δεν θα έπαιρνα πίσω το drone. Είναι πολεμιστής”.

Το συγκλονιστικό υλικό χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια σε μία από τις ταινίες μικρού μήκους του, προσφέροντας στον θεατή μια άποψη από πρώτο χέρι για το πώς είναι να πέφτεις σχεδόν σε ένα λάκκο με λάβα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα