Στον Σουηδό σκηνοθέτη Ruben Östlund, ο Χρυσός Φοίνικας του Φεστιβάλ Καννών
@festivaldecannes

Οι Κάννες επανήλθαν φέτος στη γνώριμη λάμψη τους με τους stars να περπατούν με χάρη στη Croisette. O Tom Cruise, η Anne Hathaway και η Sharon Stone ήταν μερικά μόνο από τα ονόματα που με την αστερόσκονή τους επιβεβαίωσαν γιατί το Festival de Cannes, είναι το σπουδαιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου.

Το Triangle of Sadness του Ruben Östlund πήρε τον Χρυσό Φοίνικα στο 75ο Φεστιβάλ Καννών. Είναι ο δεύτερος Χρυσός Φοίνικας που παίρνει ο Σουηδός σκηνοθέτης στις Κάννες. Πρόκειται για μια σάτιρα των υπερπλούσιων και των ταξικών σχέσεων στις δυτικές κοινωνίες. Η ταινία του μάλιστα γυρίστηκε στη Χιλιαδού, στην Εύβοια.

Η Ιρανή ηθοποιός Zar Amir Ebrahimi, η οποία αναγκάστηκε να φύγει από τον Ιράν για τη Γαλλία το 2008 μετά από ένα σεξουαλικό σκάνδαλο, απέσπασε το βραβείο γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο θρίλερ του Ali Abbasi, Holy Spider. H ηθοποιός μίλησε συγκινημένη κατά την παραλαβή του βραβείου της.

«Απόψε έχω την αίσθηση ότι είχα ένα πολύ μεγάλο ταξίδι πριν φτάσω εδώ σε αυτή τη σκηνή (…) ένα ταξίδι που σημειώθηκε από ταπεινώσεις», είπε η Ebrahimi, ευχαριστώντας τη Γαλλία που την δέχθηκε.

Ο Νοτιοκορεάτης σταρ Song Kang Ho, κέρδισε το βραβείο ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Broker του Ιάπωνα σκηνοθέτη Hirokazu Kore-Eda. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Παράσιτο, που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα το 2019, υποδύεται σε αυτήν την ταινία έναν άνδρα που εμπλέκεται σε εμπορία βρεφών…

“Είμαι πολύ ευτυχής για όλη μου την οικογένεια”, είπε παραλαμβάνοντας το βραβείο του.

Το Grand Prix, το Μέγα Βραβείο του Φεστιβάλ των Καννών, τη δεύτερη σημαντικότερη διάκριση του θεσμού, μοιράζονται η Γαλλίδα Claire Denis για την ταινία της Stars at noon και ο 31 ετών Βέλγος σκηνοθέτης Lucas Dont, για την ταινία Close.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα