Richard Roundtree: Πέθανε στα 81 του ο εμβληματικός ηθοποιός
Credit: Richard Roundtree/Instagram

Ο Richard Roundtree, γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην εμβληματική σειρά ταινιών Shaft της δεκαετίας του 1970 και την τηλεοπτική σειρά Roots, πέθανε σε ηλικία 81 ετών.

Ο μάνατζέρ του, Patrick McMinn, επιβεβαίωσε στο PEOPLE ότι ο ηθοποιός πέθανε την Τρίτη στο σπίτι του, έχοντας την οικογένειά του δίπλα του τις τελευταίες στιγμές του. Ο πρωτοπόρος ηθοποιός πέθανε από καρκίνο του παγκρέατος.

“Το πρακτορείο Artists & Representatives Agency θρηνεί την απώλεια του φίλου και πελάτη μας Richard Roundtree”, ανέφερε το πρακτορείο του ηθοποιού σε ανακοίνωσή του στο PEOPLE. “Η πρωτοποριακή καριέρα του άλλαξε το πρόσωπο της ψυχαγωγίας σε όλο τον κόσμο και η διαρκή κληρονομιά του θα είναι αισθητή για τις επόμενες γενιές. Οι καρδιές μας είναι με την οικογένειά του και τους αγαπημένους του κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου”.

O Richard Roundtree θεωρείτο ο πρώτος μαύρος κινηματογραφικός ήρωας δράσης. Το “Shaft”, στο οποίο υποδυόταν τον ομώνυμο ιδιωτικό ντετέκτιβ John Shaft, γνώρισε τεράστια επιτυχία μετά την κυκλοφορία του το 1971 και οδήγησε σε αρκετές συνέχειες και σειρές. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, περισσότερο από πενήντα χρόνια αργότερα, ο Richard Roundtree εμφανίστηκε ακόμα στην οθόνη, για παράδειγμα στην κωμωδία Moving On , το 2022, και στη σειρά Cherish the Day.

Ο σταρ ήταν γνωστό ότι έδινε νέες προοπτικές στους μαύρους ηθοποιούς. “Η δουλειά και η καριέρα του Richard λειτούργησαν ως σημείο καμπής για τους πρώτους αφροαμερικανούς ανδρικούς ρόλους στον κινηματογράφο“, είπε ο ατζέντης του, Patrick McMinn, σε μια δήλωση στο περιοδικό Variety.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα