Ραντεβού στ΄αστέρια: Μια διαφορετική δημοπρασία

Για όσους δεν αρκούνται απλώς να… μετρούν τα άστρα, αλλά θέλουν να αποκτήσουν και ένα αυθεντικό κομμάτι τους, ο οίκος Bonhams φροντίζει να ικανοποιήσει τα πιο τρελά τους όνειρα, στις 13 Απριλίου 2022 στη Νέα Υόρκη.
Το μενού του πρωτοφανούς αυτού πλειστηριασμού που αναμένεται σύντομα, περιλαμβάνει αντικείμενα που συνδέονται, όχι μόνο με τα μακρά διαστημικά προγράμματα που ετοίμαζε και δρομολογούσε η ΝΑΣΑ κατά διαστήματα, αλλά ακόμη και αυτή την αυθεντική σεληνιακή σκόνη από την επιφάνεια του δορυφόρου μας, που συνέλεξε με τα χέρια του ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το φεγγάρι, Neil Armstrong!

5 στελέχη δείγματος αλουμινίου με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σάρωσης (SEM), το καθένα επικαλυμμένο με ταινία άνθρακα διαμέτρου περίπου 10 mm που περιέχει σκόνη Apollo Moon. Η σκόνη στα 4 από αυτά έχουν συλλεχθεί από τον Neil Armstrong, τον πρώτο άνθρωπο που περπάτησε στη Σελήνη, ως μέρος του Apollo 11, 21.7.1969.
US$800,000 – US$1,200,000

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο διάσημος οίκος δηλώνει εξαιρετικά υπερήφανος που πρώτος αυτός, απέκτησε την νόμιμη άδεια να εκποιήσει τα σχετικά δείγματα, προς δόξαν τής επιστήμης αφενός, της ανθρώπινης περιέργειας αφ΄ετέρου και γιατί όχι; εκείνης της ‘ιερής φλόγας’ που καίει τα σωθικά των απανταχού συλλεκτών που έχουν την διάθεση αλλά και την οικονομική δυνατότητα να διασώζουν στα συρτάρια και στις βιτρίνες του σπιτιού τους την ίδια την καλή ή κακή, ιστορία της ανθρωπότητας.

Σφαίρα δύο τεμαχίων χρωμίου, με 4 μεταλλικές κεραίες. Εντυπωσιακό μοντέλο πλήρους κλίμακας του πρώτου τεχνητού δορυφόρου στον κόσμο, που στάλθηκε με έναν τροποποιημένο πύραυλο R7 σε τροχιά της Γης στις 4 Οκτωβρίου 1957, σηματοδοτώντας την αυγή της διαστημικής εποχής.
US$3,000 – US$5,000

Χάρτες, πάμπολλες φωτογραφίες και μοναδικά αντικείμενα από την αποστολή Apollo 11 κυρίως, φιγουράρουν στη λίστα με τα είδη που δυνητικά θα καταλήξουν στην συλλογή όσων μερακλήδων βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τα αποκτήσουν και για να μετάσχουν έτσι έστω επιδερμικά, σε ένα κολοσσιαίο εγχείρημα και συνάμα επίτευγμα της ανθρώπινης ιστορίας.

Σημαία της πόλης του Σικάγο, μαζί με δακτυλογραφημένη επιστολή υπογεγραμμένη στο επιστολόχαρτό του. Από τη συλλογή του αστροναύτη Thomas Stafford. Η υπογεγραμμένη επιστολή αναφέρει: «Η σημαία της πόλης του Σικάγο που εμφανίζεται παρακάτω κυμάτιζε στη Σελήνη στο Apollo X κατά τη διάρκεια 18-26 Μαΐου 1969. Ήμουν διοικητής αυτής της αποστολής που δοκίμασε κρίσιμους ελιγμούς πτήσης που θα επέτρεπαν στο Apollo 11 να πραγματοποιήστε την πρώτη σεληνιακή προσγείωση μόλις δύο μήνες αργότερα, τον Ιούλιο του 1969. Πήρα αυτή τη σημαία μαζί μου μέσα στο Lunar Module Snoopy, όπου ο Gene Cernan και εγώ πλησιάσαμε σε απόσταση 50.000 ποδιών από το φεγγάρι για να αποδείξουμε ότι η διαδρομή προσέγγισης προς τη σεληνιακή επιφάνεια θα λειτουργούσε στο Apollo 11. US$7,000 – US$9,000

Ανθρώπινη ματαιοδοξία ή όχι, αυτό καθαυτό το γεγονός, φαντάζει συγκλονιστικό και είναι, από κάθε άποψη.

Θραύσμα κράματος αλουμινίου, 4η Οκτωβρίου 1957. Είναι ένα κομμάτι του Sputnik-PS, του πύραυλου R7 που εκτόξευσε το Sputnik-1. Μαζί με υπογεγραμμένη επιστολή Georgy M. Grechko, με ημερομηνία 4 Οκτωβρίου 1994, στα ρωσικά και με το πορτρέτο του Grechko σε ασημί ζελατίνη.
US$80,000 – US$120,000

Όσοι πιστοί λοιπόν προσέλθετε σε ευγενή άμιλλα, επισκεπτόμενοι για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινήσεις, ώστε να κανονίσετε μετά και την δική σας γραμμή πλεύσεως.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα