Πρίγκιπας William: “Σπάει” το πρωτόκολλο με πρωτοφανή παρέμβαση – Το μήνυμα για τον πόλεμο στη Γάζα
Πρίγκιπας William

Σε μια πρωτοφανή παρέμβαση προχώρησε ο πρίγκιπας William σχολιάζοντας τον πόλεμο στη Γάζα.

Συνήθως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν σχολιάζουν και δεν έχουν κανέναν ρόλο στα πολιτικά πράγματα ή τη διεθνή επικαιρότητα. Ωστόσο, ο πρίγκιπας της Ουαλίας “έσπασε” -κατά έναν τρόπο- το άγραφο βασιλικό πρωτόκολλο με δήλωσή του για τη σύγκρουση στη Γάζα.

Credit: princeandprincessofwales / Insta Story

 Ο πρίγκιπας εξέδωσε δήλωση στην οποία ανέφερε ότι αισθάνεται “βαθιά ανήσυχος” για το “ανθρώπινο κόστος” της. Ο ίδιος και η σύζυγός του, Kate Middleton είχαν εκδώσει στο παρελθόν σχετική, κοινή δήλωση στην οποία είχαν εκφράσει την οδύνη τους.

Ο William επέστρεψε στις δημόσιες υποχρεώσεις του, αφού ενα διάστημα είχε πάρει άδεια για να σταθεί στο πλευρό της συζύγου του, η οποία αναρρώνει από εγχείρηση στην κοιλιά.

Credit: princeandprincessofwales / Insta Story

Σε μια νέα και παθιασμένη δήλωση, ο πρίγκιπας επέμεινε ότι “πάρα πολλοί έχουν σκοτωθεί” μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους. Η δημόσια δήλωση είναι η πιο ανοιχτή τοποθέτηση από οποιοδήποτε μέλος της βασιλικής οικογένειας από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς.

Ο William δήλωσε σήμερα: “Παραμένω βαθιά ανήσυχος για το τρομερό ανθρώπινο κόστος της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Έχουν σκοτωθεί πάρα πολλοί. Εγώ, όπως και τόσοι άλλοι, θέλω να δω ένα τέλος στις μάχες το συντομότερο δυνατό. Υπάρχει απελπιστική ανάγκη για αυξημένη ανθρωπιστική υποστήριξη στη Γάζα. Είναι ζωτικής σημασίας να φτάσει η βοήθεια και να απελευθερωθούν οι όμηροι. Μερικές φορές, μόνο όταν αντιμετωπίζεις το τεράστιο μέγεθος της ανθρώπινης δυστυχίας, συνειδητοποιείς τη σημασία της μόνιμης ειρήνης. Ακόμη και στην πιο σκοτεινή ώρα, δεν πρέπει να υποκύψουμε στη συμβουλή της απελπισίας. Συνεχίζω να προσκολλώμαι στην ελπίδα ότι μπορεί να βρεθεί ένα καλύτερο μέλλον και αρνούμαι να το εγκαταλείψω”.

Μετά την επίθεση κατά του Ισραήλ τον περασμένο Οκτώβριο, το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας είχε εκδώσει δήλωση με την οποία είχε καταδικάσει τη Χαμάς, εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη του για αυτά που είχε δει.

Σε δήλωση που είχε εκδοθεί εκ μέρους τους αναφερόταν μεταξύ άλλων: “Καθώς το Ισραήλ ασκεί το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα, όλοι οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι θα συνεχίσουν να καταδιώκονται από θλίψη, φόβο και οργή το επόμενο διάστημα. Οι βασιλικές υψηλότητές τους έχουν στην καρδιά και στο μυαλό τους όλα τα θύματα, τις οικογένειές τους και τους φίλους τους”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα